onsdag den 5. juli 2017

Beelzebub’s Horn fra Copenhell: ostefyldte croissanter i baconsvøb...

Her kommer en fuldstændig over-the-top fuldfed, syndig og fristende snack. Det er mit forsøg på at genskabe Beelzebub’s Horn fra 'Reign in Bacon' - som var at finde på menuen til dette års Copenhell. Stivelse, fedt, ost og bacon - det er HCHF comfort food af den djævelsk gode tømmermændsplejende slags.


Beelzebub’s Horn i alt dets magt og vælde. Og hvad er det så? Jow, ser du - det er en SMØRbagt crossiant, fyldt med ost og viklet i bacon. Jaha....se bare....der skal jeg love for at jeg pludselig fik din fulde interesse og opmærksomhed! 

For små 14 dage siden tullede jeg rundt nede i Svendborg, sammen med Anne og nød Kulinarisk Sydfyn. Jeg tjekkede af og til Instagram, for Johan var på Copenhell, som repræsentant for Gastromand - og det gik ikke stille for sig. Da han postede det her billede, fik jeg spontant mundvand og bacontrang....for det lød for vildt. 

Foto: Johan Johansen for Gastromand
Ja....ja....ja....ost, bacon og SMØRbagt bagværk - what's not to love???

Jeg besluttede mig at skrue op for kvaliteten og gå øko, hvor jeg kunne.

Fakta har nogle ganske fornuftige croissanter, bagt på ægte SMØR - så dem købte jeg et par stykker af. Ellers har Rema 1000 af og til nogle fortrinlige på frost. Jeg investerende i god bacon - og 2 forskellige slags mozzarella: revet og frisk. Der blev smidt lidt frisk timian fra altanen i puljen, som alibigrønt. Lidt grønt skal der jo til, før jeg kan bruge hashtagget #healthy på SoMe.
Jeg var noget spændt på hvordan osten ville arte sig. Den revne variant er 'tør' i det og den friske, lige våd nok.

Jeg lavede et lille snit i hver croissant - og brugte pegefingren til at lave en større indvendig lomme. Den første blev fyldt med ⅔ af den friske mozzarella + lidt plukket timian.

Den anden blev fyldt med revet mozzarella, vendt med timian. De originale horn, indeholdt også skinke - men det valgte jeg bevist fra, da den her bacon er temmelig salt.

For nemheds skyld lagde jeg baconen på bagepapir først, så det kunne bruges til at pakke den fyldte croissant ind i. Hmm, det virker så kun hvis det man skal pakke ind er ens tykkelse hele vejen. Det blev alt for løst, andet end lige på midten. Om igen. 

Det er meget bedre med et stykke af gangen, med en smule overlap - og træk det lidt stramt.

Meget bedre. Hvis der er løse ender eller stykker der stikker ud, så sæt lige en bette tandstik i. De baconomviklede basser bages i skærsilden ovnen på 200°C i ca 25 minutter - til de er gyldne og sprøde.

 Oh, hell yes - det var lige sådan de skulle være.

Sprøde og fristende som bare fanden. Bemærk den yndige ostelækage. 

I bedste Copenhell stil, serveres de med med 'blå cola' aka Ceres Royal Export. Jo flere, jo bedre.

Fandenfisme godt. Den med den friske mozzarella var bedst pga smelteevnen - men jeg tror at en blanding af de 2 oste er vejen frem.

Aj, men se lige. Tro mig: det er lige før man vil sælge sin sjæl for at få en til...

But be careful what you wish for. 2 hele horn er er jo 2 croissanter, 2 pakker bacon og 200g ost + indtil flere kviste timian. Det er ikke uden grund at grådighed er en dødssynd!  

Jeg er glad for at jeg fik testet fremgangsmåden allerede nu. Planen er nemlig at servere sådan en omgang horn for Johan, når han kommer på sommerferie her, først i august. Og havde jeg ikke allerede sendt 2 bidrag ind i Ost & kos opskriftskonkurrence i kategorien 'Ost – til dagen derpå' (mine bidrag er denne Tijuana Cheesesteak og den her labre omgang Mac 'n Cheese med bacon) var de her horn straks røget med der også.  


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Der er virkelig brug for lidt comfort food og trøst her i tiden. Iskelil fik sin endelige 'dom' af Dr. Dyr i mandags. Allerede i feburar fik vi at vide at hendes nyrer var svækkede - og at hun ikke blev en gammel kat. Hun har siden gået til kontrol, været på diæt og fået medicinsk behandling. Desværre står hun ikke til at redde - og vi indstiller nu den videre behandling. På de sidste 2 mdr har hun tabt ½ kg - og vejer nu kun 2,8 kg. Hendes nyrer er nu så beskadigede at de ikke længere kan holde hendes blodprocent oppe - og så er der desværre ikke langt igen.

Hun er kun knapt 2 år og det er virkelig et kort katteliv hun får. Men hendes sidste tid skal være så hyggelig og så behagelig som mulig - og fyldt med persille. Dyrlægens forsigtige bud er at hun har 2-3 gode måneder tilbage. Det betyder at hun får sommeren med på hendes elskede altan - og så længe det er godt for hende, er det godt for alle. Jeg skal stole på at hun viser mig, når det er slut. Det vigtigste er at hun ikke lider.  

Jeg er faktisk ret knust over det. Det bliver den 4. kat, jeg skal sige farvel til på 3 år. Hele den gamle flok er døde og borte nu - og snart også elskepotten Iskelil. Naturen kan fandme være en kælling. 
  
Velvidende at Iskelil har en udløbsdato, er der allerede flyttet en ny ung fløs ind. Fonzie hverken kan eller skal være enebarn. Mød bimsen Busse:

Han er en bette blåmasket Hellig Birma på 12 uger, som flyttede ind torsdag aften.

Fonzie har hverken knurret, hvæset eller været en bølle - tværtimod. 

Seee, mit katteguld putte allerede sammen. Det er simpelthen så dejligt.


Iskelil syntes han var noget skrammel de første par dage, men er også tøet op nu.


Så nu holder jeg 'kattebarsel' den næste måned og er så meget sammen med dem som jeg kan. Jeg har kun ganske få planer, da heller ikke lige er alt for frisk i tiden. Det skal blive godt at skrue ned for blusset og få slappet af i både krop, hjerne og sjæl.

De afsluttende ord, bliver fra Fonzie. Han har også været med i jagten på Danmarks bedste festivalsnack - og dækkede Kattefestivallen i Grøfthøj. 

Uden humor går den sgu ikke.

God onsdag til alle der kommer her forbi...

3 kommentarer:

 1. Er nødt til at teste dem af med en blanding af mozarella og blå ost. Glæder mig allerede til at kolesteroltallet går agurk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder....interessant. Blå ost er den eneste slags ost jeg ikke har læst at spise endnu - er stadig lidt bange for den. Velbekomme, håber det bliver lækkert :D

   Slet
 2. SUPER LÆKKERT Malou!!! (y) Det er bare den perfekte kombination, glæder mig til og prøver det!!! Tak igen

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...