onsdag den 19. oktober 2016

Hjemmelavet gin - og tonic batch II...

Sponsoreret: Aalborg Basis snapsen blev tilsendt fra Aalborg Akvavit.

Hip hurra - i dag er det International Gin and Tonic Day (Well, den ene af dem - for der er nemlig 2 dage om året: 9. april og 19. oktober). Det skal naturligvis fejres her i Ginmosters Klidkælder Klidmosters Ginkælder. Og hvad er mere passende end at fejre det det med både hjemmelavet gin og hjemmelavet tonic? 

Det er ikke første gang jeg kaster mig ud i at lave 'gin'. Sidst lavede jeg en udgave af Opihr, kaldet Kopihr (opskrift her), baseret på vodka. Denne gang er det den økologiske Aalborg Basis der bliver tryllet til gin.

I følge et EU regulativ skal gin holde en alkoholprocent på min 37,5% - og Aalborg Basis er på 35%. Hmm, vi kan måske kalde det for light gin så?

Jeg gik efter at lave en letkrydret gin, med tydelig smag af enebær og lidt ekstra smæk på smagen.

Til 500 ml Basis:

1 spsk enebær
½ spsk korianderfrø
3 grønne kardemommekapsler
1 stjerneanis
1½ cm kanelstang
1½ spsk hakket tørret citrongræs
1 kvist citronverbena (eller citronmelisse)

Put alle smagsgiverne i glasset, skru låget på og stil glasset mørkt. Smag på den hver 4 time, til den har den ønskede smag.

Min endte med at trække i 12 timer.

Smagsgiverne blev siet fra. Jeg besluttede mig for at give dem endnu en tur i manegen - og kom dem i glas nr 2. Der fik de lov til at trække 16 timer igen - og det gav også en fin smag.

Og så til den hjemmelavede tonic. Det har jeg også lavet før - her er batch I. Denne gang vil jeg give den fuld knald på citrusnoterne og give den en smule mere bitterhed:

6 x citrus + det løse.

Frisk økologisk citrongræs fra Ren Kost, blev snittet. Åh, sikke en duft...


Tonic-sirup:

1 liter vand
600 g sukker
1 øko citroner
2 øko limefrugter
1½ spsk kinabark
1 dusk citronmelisse
1 dusk citronverbena
1 stængel frisk citrongræs
½ stjerneanis
1 grøn kardemommekapsel
1 nellike
4 hele allehånde
2½ tsk citronsyre

Vask citrusfrugterne, riv skallen fint (undgå det hvide) og pres saften. Allehånde og kardemommekapslen gives et dask med siden af en kødhammer, så aromaerne frigives. Det hele kommes i en gryde og simrer 30-45 minutter uden låg. Gryden tages af varmen og blandingen trækker i ca 30 minutter - hvorefter den sies igennem et klæde.

Og så er der både hjemmelavet gin og hjemmelavet tonic.

G&T:

4 cl gin
2 cl tonic-sirup
8 cl danskvand

Skal du fejre International Gin and Tonic Dag i dag?

2 kommentarer:

  1. Fantastisk guide! Jeg brugte godt nok kittet fra ginlab.dk så jeg slap for at finde alle delene selv - men ellers brugte jeg overvejende dine tips. Helt vildt godt tonic-opskrift. Fantastisk at kunne lave sin egen GT helt fra bunden! ;)

    SvarSlet
  2. Fin tonic - gin'en skal ikke ha' så meget koriander ;-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...