onsdag den 14. oktober 2015

Bøfsandwich - som dessert...

Nogle idéer skal bare afprøves - og det her er en af dem. For tænk at kunne spise en bøfsandwich til dessert? Der er gået en del tid med at tænke smagskombinationerne igennem og finde de rigtige komponenter - for den samlede smag skulle være god. Jeg gider nemlig ikke konceptet for konceptets skyld. Og her er så mit bud på en sød bøfsandwich:

Den indeholder søde versioner af de ting en bøfsandwich skal/bør indeholde: blød bolle, bøf, ketchup, sennep, remoulade, syltede agurker, rødbeder, 3 slags løg (rå, ristede og bløde) og brun sovs.

Bollen var oplagt at erstatte med en Berliner. Lav den selv eller køb en hos bageren. Ketchuppen var blot hindbærmarmelade, med kernerne siet fra. Senneppen var lidt peanutbutter med ahornsirup - rørt blød med en sjat fløde. Remouladen (og de syltede agurker) blev lavet af kiwi (gul og grøn)og sovsen af mørk chokolade + fløde. De rå og ristede løg blev lavet af kokosflager. Til de rå, blev de blot hakket - og til de ristede, kom de en tur i ovnen i 3-4 minutter på 200°C først. De bløde løg skulle være en blanding af soltørrede abrikoser og rosiner. Så langt, så godt.

Bøffen er lavet af trøffelmasse. Jeg havde noget kedeligt chokoladekage i fryseren, som jeg tog op og smuldrede. Krummerne blev æltet med lidt hindbærmarmelade, kakao og et par dråber rom. Som rødbeder brugte jeg brombær (tak for det tip Kim).

Jeg fandt en udstikker med ca samme diameter som 'bollen' og pressede en passende mængde trøffelmasse i. Den blev derefter vendt forsigtigt i 2-farvet chokoladekrymmel.

Det gav en rigtig fin 'bøf'. Den fik lov til at sætte sig lidt på køl mens jeg gjorde resten klart.

'Remouladen' var blendet gul kiwi, uden kerner. Den færdige puré fik justeret konsistensen med lidt Thick & Easy og tilsat små tern af grøn kiwi - som var til rest efter jeg havde udstukket de 'syltede agurker' af grøn kiwi i skiver.


Til de 'bløde løg' tog jeg usvovlede abrikoser og rosiner udblødt i rom. Abrikoserne blev skåret i tynde strimler og vendt med meget finthakkede rosiner.

De 3 slags 'løg': ristede og rå kokosflager + abrikoser og romrosiner.

Til 'brun sovs' koges lidt fløde op og hældes over hakket mørk chokolade - og det røres til en blank homogen masse. Og så er det blevet på tide at anrette.

Berlineren skæres forsigtigt over. Jeg havde valgt en med hindbærfyld - så passede den til resten.

'Bøffen' blev lagt til rette og blev dækket med 'ketchup', 'sennep' og 'remoulade'.

Dernæst et lag 'syltede agurker'.

Og derefter de 'bløde løg', 'rødbeder' og 'rå løg'.

Top på - og så er det en 'bøfsandwich' som den kendes mange steder. For mig mangler der dog en væsentlig og meget vigtig detalje: SOVS!

Og der er ingen grund til at være fedtet med den. Hæld godt med 'brun sovs' ud over. Og så mangler der kun de 'ristede løg'.

Ja tak!

Hvad så, tør du gå i gang med sådan en basse?


9 kommentarer:

 1. Du er genial, Malou - mon ikke sådan en sag mætter så meget, at den skal udgøre måltidet i stedet for kun desserten :-)

  SvarSlet
 2. Hehehe - elsker ideen! Og smuk udførelse.
  Jeg ville 100 gange hellere spise sådan en fætter end en almindelig bøfsandwich :)

  SvarSlet
 3. Fantastisk ide, smukt tænkt & rigtig flot udført - (y)

  SvarSlet
 4. KÆFT det er SJOVT! Fedt! Elsker det!

  SvarSlet
 5. Hvor mange kalorier indeholder den? :-)

  SvarSlet
 6. Du er skøn! Og hold da op et arbejde :-) Men super fedt at du gør det. Tak for ideen. Tror den skal udnyttes til en børnefødselsdag - i en lidt enklere udgave ;-)

  SvarSlet
 7. Wow! Jeg er virkelig imponeret over din kreativtet med madvarer! Det ser jo helt fantastisk lækkert ud med 100% styr på alle detaljer. Jeg kommer nok aldrig til at gøre dig kunsten efter, men må bare sige, at du er virkelig dygtig!

  SvarSlet
 8. Øj hvor er det ulækkert, og endnu mere at jeg har lyst til at spise den i en mundfuld :-D

  SvarSlet
 9. Ideen er herlig, men det er aaaalt for meget snask på én gang :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...