onsdag den 6. maj 2015

We Do Burgers - ny burgerjoint i Århus...

Århus er blevet beriget med en ny burgerjoint. Det er fastfood - ja, men ikke som vi er vant til. Her har de nemlig en mission: enkle velsmagende burgere af gode råvarer. Ingen fancy modeingredienser her, blot det allermest nødvendige. 

Og der er kærlighed ved første bid. En fremragende blød bolle, saftig (rosastegt) bøf, smeltet ost og traditionel burger-gemüse. 

We Do Burgers er beliggende i Østergade 14, som tidligere husede en lædervarebutik. 

Indretningen er spartansk - og domineret at et stort vægmaleri med genkendelige landemærker fra alverdens storbyer. Der er ingen mulighed for at sidde ned - hvilket gør stedet meget lidt børnevenligt. Man kan enten stå og spise sin mad ved det høje bord der dækker bagvæggen + vinduet - eller tage den med.

Man bestiller og betaler ved disken, hvor der er kik til køkkenet. Selv om stedet er nyåbnet er der totalt styr på arbejdsgangene. Det er effektivitet når det er bedst.

Der er kun 2 ting på menuen: en hamburger og en cheeseburger. Begge kan fås som single eller dobbelt - og som menu, incl timian-fritter og valfri drikkevare. 

Bøfferne steges medium. Men mon ikke man kan bede om at få den stegt mere hvis man er til den gennemstegte model. 

Jeg bestilte en menu bestående af en single cheeseburger, timian-fritter og en dåse Pepsi (80 kr). Den færdige ordre bliver udleveret i en kraftig brun papirspose (to go). Spiser man på stedet får man maden i en oval plastikkurv.

Burgeren: Som sagt en fremragende bolle. Efter sigende var de 2 bagmænd igennem 12 forskellige slags boller før de fandt den helt rigtige. Og den er altså noget nær perfekt. Den er blød uden at smuldre og har et godt bid. Den rosastegte bøf var saftig, velsmagende og smager af godt oksekød. Den er tilpas tyk til at give kæberne noget at arbejde med, men ikke for meget - for kødet er rigtig mørt. Ingen brusk eller sener der. Osten helt fin, som den skal være. Og grøntsagerne også helt som forventet i en god burger. Samlet set syntes jeg dog godt at den kunne ha' brugt en smule mere salt - men får man fritter til er det helt perfekt.

Fritterne: Min første tanke var at de var som de rosmarinfritter man får på Un Mercato ved Torvehallerne. Og det er bestemt ikke en dum ting. Også her var der en lang udvælgelsesprocess hvor der var hele 30 forskellige slags fritter igennem til test. Og det er bestemt de rigtige der slap igennem nåleøjet. De er knasende sprøde og smager sørme af kartoffel inden i. Og det er en lille genistreg at komme frisk timian på de nystegte fritter - for det giver både en indbydende duft og smag.   

Og der ryger en del burgere igennem. Jeg var forbi d. 1/5 ved 14 -tiden og kunne se på Facebook kl 18 at de havde udsolgt. Så der var lige fyret 100 kg friskhakket oksekød af på en dag.

Dejligt med et alternativ til de 2 store (dødkedelige) burgerkæder, hvis man gerne vil ha' en ordentlig burger uden at skulle ind og sidde på en restaurant. Det er bestemt ikke den sidste burger jeg har spist fra We Do Burgers... 

Disclaimer: dette er ikke et sponsoreret indlæg eller reklame.

1 kommentar:

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...