mandag den 11. maj 2015

Gin & tonic ispinde...

Der er lige en lille ekstra ting til denne omgang af MadbloggerUdfordringen. Min farve er GRØN og det er blevet til en smuk grøn flan på asparges og ærter allerede. Men det er også blevet til disse ispinde for voksne - som er en forklædt G&T's med melon.

De er grønne, forfriskende og fulde af gin. Sådan en grøn sag kan både bruges som en lille frisk dessert eller gøre lykke en lun eftermiddag på altanen.

Jeg har før lavet ispinde af sodavand, men syntes at de krystalliserer for meget og bliver trælse i konsistensen. Til gengæld har jeg god erfaring med at bruge frugt - som til disse sunde frugt-ispinde. Det lykkedes mig at støve den her opskrift op som jeg kunne læne mig lidt op af. Her får du min version:

300 g netmelon
5 spsk glukosesirup
1 dl gin
2 dl flad tonic
evt korianderblade

Melonen er smuk grøn. Den skal benfries for skræl og kerner - og skæres i mindre stykker.

Og hvordan gør man tonic flad? Jo, ser du: som et uvornt barn. Stik et sugerør i og pust kraftigt et par gange. Det vil fjerne en masse af kulsyren.

Og så skal der blendes. Jeg tester i øjeblikket denne Oster Versa Performance blender, som er en kraftkarl uden lige. Det var meget nærliggende at se hvad den kunne her.

Så jeg blendede melon, sirup, tonic og gin sammen *WROOM WROOM*

Wow, det er altså en ret så kraftig blender. Ud over at få en smuk grøn væske, kom der en masse skum ud af det. Havde det være et industriprodukt var der noget blevet tilsat et anti-skummemiddel.

Det værste skum blev skummet (duh!) af væsken og ispindeformene gjort klar.

Der blev placeret et par korianderblade i hver. Er man den sarte type, kan de erstattes af f.eks mynte, basilikum eller en tynd agurkeskive.

Fyld op (husk ikke at fylde dem helt, for væske udvider sige ved indfrysning), sæt top på og stil dem i fryseren natten over - eller mindst 8 timer. Ting med sprut i fryser langsommere og ikke så hårdt.

Fin, grøn og læskende - men lumsk! Sådan en går lige i benene. Bestemt ikke for børn.

Jeg planlægger at fylde fryseren med et par forskellige varianter. Så kan mine veninder kommer og hygge på altanen med sådan et par stykker.

Disclaimer: blenderen er til test fra Acreto.se

9 kommentarer:

 1. Åh, Malou - man når lige at se din overskrift og tænker; "Ej, DET kan man sgu ikke/det vil jeg se før jeg tror det!", men så læser man indlægget og VUPTI, så tryllede du det sgu frem alligevel.
  Tak for dine evigt sjove (skøre, underlige, mærkværdige, særprægede, spændende) idéer og kreationer. Det er virkelig fedt at se dine påfund. Så taktak! :D

  Maria.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak for de søde ord. Jeg kan jo ikke helt tage æren for den her opskrift - men tak alligevel :-)

   Slet
 2. Det er simpelthen en af de mest geniale opskrifter jeg længe har set! Hvor har du formene fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - ville ønske at jeg helt selv kunne tage æren for den. Formene er købt i Tiger for et par år siden - men de har dem vist hver sommer ;-)

   Slet
 3. Den tror jeg på:) Det er mixet sammen og står nu og venter i fryseren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Wuhu, spændende. Håber du kan lide dem :-)

   Slet
 4. jeg MÅ lave dem....men tænker du man kan bruge vandmelon - og så få en pæn rød farve?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tjo, det kan man sikkert - men jeg syntes ikke farven rød hører hjemme i en gin & tonic. Men det er jo dit valg ;-)

   Slet
 5. Jeg har brugt agurk, fordi jeg synes det klæder en G&T.

  Jeg former dem ikke som ispinde, men kradser isen af isen i boksen. Man skal så bare være lynhurtigt med serveringen.

  Og så synes jeg vandmelon kunne være skægt at prøve.
  Jeg var til G&T smagning i sommers, og der var lime, appelsin, kanel, agurk og granatæbler bare nogle af de ingredienser der kom i glassene.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...