torsdag den 7. maj 2015

Thai-style nudelret med svin og rejer...

Mange af de smage jeg elsker ved tex-mex, går igen i thaimad: lime, chili, koriander og hvidløg. Og da jeg havde en masse rester på lager efter mit seneste tex-mex fix, lavede jeg denne nudelret med masser af smag og knas:

Grove risnudler med både svin, rejer og masser af sprøde grøntsager + en sur/sød/salt/stærk marinade.

I min lokale Kiwi fandt jeg svinekoteletter, blegselleri, peberfrugter og koriander. Og i skabet, en pakke risnudler med tang - lavet af brune ris.

I fryseren fandt jeg resten af de økologiske rejer. Og i grøntsagsskuffen lime, chili, hvidløg + gulerod og spidskål. Køleskaber bød desuden på sød chilisauce, sriracha og fiskesauce. Og sørme om der ikke også var et ensomt løg tilbage i løgkrukken.

Jeg snittede grøntsagerne i wok-venlige stykker. 

Svinekoteletterne blev skåret igennem på langs og lavet til tynde strimler.

Er man på den glutenfri vogn eller bare ikke magter hvede, er disse nudler af brune ris en rigtig god løsning. De kan fås i flere varianter i div helsekostforretninger. De her skulle kun koge 5 minutter.

Marinaden blev rørt sammen så den kunne trække lidt smag mens resten blev gjort færdigt. 1 stort fed hvidløg blev revet fint og blandet med en rød chili i tynde skiver. Der blev tilsat saften af 1 hel lime, 1 spsk fiskesauce, 2 spsk sød chili og et godt skud sriracha. 

Nudlerne blev kogt og skyllet i koldt vand - og svinekødet stegt hårdt af sammen med løget, i en smule olivenolie. Jeg kom 1 spsk tamari (hvedefri soja) på under stegningen. 

Grøntsagerne fik et godt skud varme på en varm pande inden de fik selskab af rejerne. Da de var varmet igennem, blev nudlerne og kødet tilsat.

Og så var der kun tilbage at vende marinaden i, hakke lidt koriander og åbne en pose salte peanuts.

En passende portion blev anrettet.

Et generøst drys koriander og lidt peanuts - og så var der mad.

Jeg spiste det på tallerkenen + en ekstra lille portion. Og resten blev til en kold frokost dagen efter. Jeg er altså fuldkommen pjattet med den kombination af surt, sødt, salt og stærkt. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

I dag skal jeg lave 2 retter med asparges - en hvid og en grøn. Ja ja, jeg overgiver mig og laver en almindelig tartelet med høns & asparges - men med mit helt personlige twist. Desuden skal jeg lave mit bidrag til den 8. omgang af MadbloggerUdfordringen, hvor jeg ved lodtrækning er blevet tildelt farven grøn


1 kommentar:

  1. Vil du ikke adoptere mig? Så kan du lave mad, så skal jeg nok klare opvasken. :) Rigtig god tur til New York. Jeg glæder mig til billederne. :)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...