mandag den 5. november 2012

Meyers Madhus kommer til byen...

På mandag rykker Meyers Madhus til Århus for en stund. Fra d. 12. - 25. november afholder de 3 forskellige slags pop-up bagekurser af flere omgange. Det hele foregår på VIA University College beliggende i nordbyen.

Foto: Meyers Madhus
 
VOL. 1
"Her bliver du indført i hemmelighederne bag godt brød: Langtidshævning, betydningen af forholdet mellem mel og vand, brugen af surdej i bagning og vigtigheden af at bage ved den rette temperatur. Du kommer til at bage hvedebrød af koldhævet dej med varierende mængder fuldkorn og prøver kraftigt med mørkt rugbrød, hvedeknopper og det sprødeste knækbrød"

Datoer: 12/11, 13/11, 19/11, 20/11, 23/11 og 24/11

VOL.2
"Er til dig, der allerede er garvet hjemmebager, eller har været på vores Vol. 1 kurser. Her tæmmer vi de mest udfordrende, aromatiske meltyper, vi går i dybden med surdej, og du lærer avancerede ælteteknikker og hævemetoder. Ovnen fylder vi blandt andet med Ølandshvedebrød, saftigt speltbrød, hvedebrød bagt I gryde og Emmer-brød i træform"
Datoer: 14/11 og 25/11


RUGBRØD
"Der er ikke noget, der slår et friskt og saftigt hjemmebagt rugbrød. Du skal: Male mel på Madhusets kornkværn. Indføres i ælte- hæve- og bagemetoder. Prøvesmage og arbejde med to forskellige grundtyper af surdej. Vi viser dig, hvordan dit rugbrød kan blive til rugbrødschips eller den perfekte sønderjyske lagkage"
Datoer: 15/11


Du kan læse meget mere om de enkelte kurser og booke plads lige her.


Jeg har fået lov til at komme med på VOL.1 d. 20/11. Det glæder jeg mig vildt meget til, for mine bageevner er godt nok ved at være noget rustne. Det er min plan, at når jeg flytter, skal jeg til at bage det meste af mit brød selv.

Ses vi?

15 kommentarer:

 1. Uha det lyder som et godt arrangement. God fornøjelse :) Og nu til noget helt andet - personligt synes jeg, den teksttype, du brugt før (hvor den ikke var 'fed') var både pænere og rarere at læse. Bare lidt feed back :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg tror det bliver et hit :-)

   Uh, tak for feedback - det sætter jeg pris på. Jeg er heller ikke selv vild med den nye her. Blogspot har for nyligt skiftet til en ny editor - og det er den jeg ikke er helt fortrolig med endnu. Jeg overvejer nu kraftigt af finde en anden og bedre skrift. Den her er ikke 'fed' bare større.

   Jeg prøver lige at lege lidt med det ;-)

   Slet
 2. Godt at se at andre ikke får lov at påvirke hvad du skriver om på din blog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg har forlængst besluttet at skrive lige hvad der passer mig. Det er jo trods alt min blog. Folk kan læse med eller lade være ;-)

   Slet
 3. Det er meget bedre nu :)

  SvarSlet
 4. Ja, der kunne være. Jeg har for ca 10 år siden prøvet at bage hvedebrød med surdej, men det var svært at styrer. Så gik gik over til at bage med biga som Aurion bruger og koldt hævet dej. Det fungere fint og jo jeg bruger surdej til rugbrødet. Det er mere en robust surdej som ikke så let dør.
  Men det ville da være mere fedt hvis vi fik Meyers bageri. Lækre kager....
  Vh Charlotte G

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at lære at bruge surdej :-)

   Vh Malou

   Slet
 5. Det lyder vel nok spændende, Malou! Rigtig god fornøjelse. Her hos os bage Monsieur næsten alt vores brød. Varme klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame - jeg tror det bliver rigtig godt :-)

   Ja, han står bag mange gode bagte kreationer - følger jo lidt med.

   Varme klem

   Slet
 6. Det ville jeg rigtig gerne. Desværre kan jeg som arbejdsløs ikke lige hive 1100 kroner ud af budgettet. Men god fornøjelse.
  mvh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ak ja, det er en ret høj pris. Jeg har også kun mulighed for at deltage på denne måde.

   Tusind tak :-)

   Slet
 7. Det er dig vel undt :-)

  mvh Lone

  SvarSlet
 8. Spændende. Det vil jeg overveje, da jeg alligevel er på de kanter :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...