fredag den 16. november 2012

DM i hverdagsmad - finalen...

I mandags blev finalen i DM i hverdagsmad afviklet i Roskilde. Det foregik i Kvickly Hyrdehøj hvor der allerede ved indgangen var stillet et fristende bord op.

Jeg må indrømme at jeg var ens smule betænkelig på forhånd. At skulle stå op i så mange timer i et supermarked mens folk kiggede på en - samtidig med at man skulle præstere. *Gys* 

Her er min lille stand. Vi var 10 finalister der stod i par efter kategori i hver sin ende af en køledisk. Bagerst kan man lige spotte ryggen af min modstander David Russel som deltog med sin makrelsalat.

Nå, men i gang kom jeg. Der blev lavet fars til de små sprøde tundeller af 15 dåser tun. Hvis jeg selv skal sige det, så blev det den bedste jeg endnu har lavet.

Konsistensen blev perfekt! For at kunne følge med blev de små deller formet på forhånd og så stegt af mange, mange, mange omgange.

Der stod hele tiden folk i kø og ventede på smagsprøver. Så jeg stegte den ene pande efter den anden for at kunne følge med. Her er jeg ved at stege de deller som dommerne (Judith Kyst fra Madkulturen, madredaktør Mette Mølbak fra Alt for Damerne, Sascha Amarasinha fra COOP og køkkenchef Timm Vladimir) skulle ha'.

Min hverdagsmadsekspert Julie Hey er her ved at rette an. Vi fik desværre hverken taget billeder af dommerpanelet, de andre deltagere eller kåringen - og ikke engang af min færdige anretning til dommerne. Der var run på og i kampens hede var det ikke lige kameraet man famlede efter - men en ekstra ske.

Det blev Julie Karla Ørnbjerg der løb med sejren og fik den store check overrakt af fødevareminister Mette Gjerskov. Julies Squashspaghetti med øko-oksedeller vandt suverænt. Det var en af de retter jeg nåede at smage - og jeg må sige at det var en virkelig smagfuld ret. Konsistensen på kødbollerne var helt fantastisk og saucen utrolig velsmagende. Og det er bestemt ingen skam at tabe til en så værdig vinder. Du kan forresten kigge med på Julies madblog lige her hvor hun disker op med flere lækkerier.


Jeg gik dog ikke tomhændet hjem - for jeg vandt min kategori. Jow jow, mad til 1 person er min force. Men jeg er da ikke spor bleg for at indrømme at jeg da gerne ville ha' løbet med sejren. Oh well, jeg trøster mig lidt ved tanken om at jeg allerede er blevet Danmarksmester en gang før.


Efter en meget lang dag pakkede jeg mine fine præmier sammen og fandt et tog hjem til Århus. Planen var ellers et par hyggelige dage i København hos Marie, men en sløj kat satte en stopper for de planer. Jeg sad i toget med arme der brændte af smerte og hår der stank af fiskefrikadelle. Det var den længste togtur hjem nogensinde.

Stiller jeg op igen næste år? Jeg ved det ikke. Så skal jeg igen bede om stemmer - og det er der kommet mange negative reaktioner på. Fysisk er det også lige på grænsen til hvad jeg kan holde til. Jeg er stadig i undtagelsestilstand og har levet af take-out og rugbrød hele ugen. 

Men var det sjovt? Jaha! En sjov og god oplevelse. Mine små deller fik en fantastisk respons. Folk var ved at falde på røven over at man kunne lave noget så lækkert af en dåse tun. Da jeg først blev fortrolig med omgivelserne og begyndte at tæppebombe de handlende i Kvickly med tundeller var jeg i mit es. Det var til at blive helt høj af. Puha, jeg kan godt mærke at jeg mangler kundekontakten nu hvor jeg ikke arbejder mere. 

DM i hverdagsmad er slut for i år. Der blev sendt mere end 400 opskrifter ind. Der blev udtaget 50 retter til afstemning - og vi var 10 finalister der konkurrerede til sidst. FDB udgiver en kogebog i det nye år med de 50 udvalgte opskrifter. Og jeg er rigtig glad - for jeg har hele 3 opskrifter med der. Ud over tundellerne er det min indiske posekylling og min risotto med gedeost og svampe.

Nu vil jeg hvile mig og forsøge at samle nogle kræfter til i aften. Verdens bedste Signe fylder nemlig 40 år. Hendes mand skal arbejde og begge hendes piger er på spejderlejr - hvilket betyder at jeg får hende helt for mig selv. Vi skal på Klassisk 65 og slå til søren.....hvis du forstår sådan en lille en.

God weekend til alle der kommer her forbi10 kommentarer:

 1. Jeg synes bare, at du skal være så tæskestolt over at du klarede det så godt :) God weekend!

  SvarSlet
 2. Tillykke med delle-sejren. Flot gået - glæder mig til at lave din tundeller i nær fremtid :)

  SvarSlet
 3. Tillykke - Dejlige præmier (:

  - Kit

  SvarSlet
 4. Lavede dellerne i går. Da de skulle være børnevenlige, blev det uden chilien, og den kunne jeg nok godt savne lidt (er ellers ikke specielt meget til chili...).
  Men ellers en fin lille mundhaps !

  Hvad angår dine 'stem på mig' indlæg, så synes jeg nu ikke du skal lade dig skræmme væk. Så må man jo stemme eller lade vær - jeg stemte f.eks. ikke på dig, for jeg havde ikke prøvet opskriften. Længere burde den sag vel ikke strække sig.
  Så bliver jeg lidt mere tøsepigefornærmet, når f.eks. filmselskaberne promoverer en trailer, som jeg først kan se på FB _efter_ jeg har 'Synes godt om'. Og det kan jeg naturligvis ikke sige noget om, før jeg har set traileren.

  Uanset hvad - tillykke med succesen :-)

  SvarSlet
 5. Jeg har lavet dine lækre tundeller!
  Åd resterne på et stykke rugbrød med remo og citron, mums :D

  Og jeg stemte skam, fordi de var lækre.
  Hvis jeg ikke kan lide det ignorere jeg det bare, burde ikke være så pisse svært faktisk.

  Det er mærkeligt at folk ikke fatter at det er DIN blog..

  SvarSlet
 6. Sejt gået med tundunserne! og tillykke....

  Må du få en dejlig weekend =)

  SvarSlet
 7. Hej Malou,

  Tak for sidst og tak for dine søde ord. Ærgeligt at man ikke nåede at smage alles retter, men nåede en enkelt af dine tundeller og den var dælme god!

  Alt godt fremover

  Kærlig hilsen
  Julie

  SvarSlet
 8. Tillykke med det! Fine præmier :)

  SvarSlet
 9. Stort tillykke herfra klid :) Du er så dygtig :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...