tirsdag den 4. september 2012

Vølvekage: Stikkelsbærcrumble med mascarponecreme...

I går var jeg til homeparty med Vølve hos Signe. Hjemmelavede økologiske lækkerier til krop og hår - og så skal man da ha' hjemmelavet guf til mund og mave. Signe lagde som sagt hus til og diskede op - jeg bidrog med denne lækkerbisken:

Den danske sensommer i et fad. Stikkelsbær i bunden og en sprød crumble med havregryn.

Stikkelsbærrene hev jeg op af fryseren og kom i et fad - der var 800 g blandede røde og grønne.

De blev drysset med 100 rørsukker og 2 spsk majsstivelse.

Og 1 tsk vaniljepulver.

Crumble-dejen skulle ha' været med marcipan, men der var ikke mere. Det var jo var røget i kartoffelkagen og jeg havde glemt at købe nyt. Nå, så måtte blive med ekstra SMØR og mel i stedet for.

150 g havregryn
150 g rørsukker
150 g mel
200 g SMØR i tern


Det hele kommes i en foodprocessor og køres til det har en grov konsistens.

Dejen smuldres ud over bærrene.

Smæk fadet i ovnen i ca 40 minutter på 180°C. Da jeg skulle ha' min med og den skulle genopvarmes, nøjedes jeg med at give den 30 minutter til at begynde med - det er derfor den ikke er mørkere.

Cremen blev rørt sammen og fragtet med i mascarponebøtten. Det er en fyldig sag, men jeg havde en Stop Spild Af Mad mission og skulle ha' det brugt. Bøtten var indkøbt til Restaurant Day (som jo blev udsat pga varmen) og halvdelen blev så brugt i weekenden til min tiramisu med kirsebær og lakrids. Blev resten ikke anvendt i går var det eneste andet alternativ skraldespanden - og sådan leger vi jo ikke her!

1 bæger pasteuriserede æggeblommer
2 spsk flormelis
½ dl fløde
½ tsk vaniljepulver - eller marven fra ½ stang
250 g mascarpone
1-2 spsk mørk rom


Æggeblommerne piskes luftige med flormelissen og vanilje. Fløde og rom tilsættes og blandingen piskes ind i den blødgjorte mascarpone. Smag evt til med mere rom.

Jeg pakkede kagen og cremen ned i min cykelkurv - og kørte op til Signe som bor i nordbyen. Hæ, fik ellers en sms fra en af de andre med teksten: "Flyver du selv, perlehøne?" - så der havde været et lift at få hvis kræfterne havde svigtet. Dejligt at vide.

Signe diskede op med melon, syltede svampe, og 2 slags bruschetta: grøn oliventapanade og frisk tomat-topping. Forrest til venstre ses nogle af Vølves shampooer.

Min crumble fik lige ca 15 minutter ekstra ved samme temperatur den var bagt på.

Og så blev den serveret med den liflige mascarponecreme.

Jeg fik lidt nye forsyninger med hjem: gul shampoo (morgenfrue og kamille), grøn shampoo (birk og brændenælde), en lille hvid saltscrub (kaprifolium og vanilje), en lille prøve på skintonic - og en specialfremstillet køkkenscrub som jeg skal teste. Den kommer du sikkert til at høre mere om. Så snart Vølves webshop er oppe at køre kommer der et indlæg med links og det hele. Tusind tak til Vølven, som er den søde og dygtige Thea der laver de her fantastiske rene, økologiske og lækre produkter hjemme i sit køkken. Jeg er SÅ glad for at jeg er stødt på hende (igen, Twitter effing rocks!).

I dag skal jeg spise mig igennem Århus - programmet står nemlig på Forsmag på gadeplan. Hvis der er nogen der har lyst til at tage med på turen, så starter vi i Gården i FO-byen, Vester Allé 8 kl 18.00 - og går på visit 6 steder, spiser 6 retter og drikker 6 gode glas (100 kr pr sted). Man kan gå med så langt man gider/orker/har appetit og råd til. Jeg lader cyklen stå og nyder aftenen i fulde drag. Måske ses vi?
2 kommentarer:

  1. Åh den kage var så vidunderlig. Og så skønt at være sammen med dig og andre. Tak for de pæne ord om Vølve <3 <3

    SvarSlet
  2. *Bukker* Tusind tak kære Vølve - den var specielt fremstillet til dig <3

    Tak i lige måde :-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...