torsdag den 27. september 2012

Vil du hjælpe med at redde Ladybird?...

I går skete der noget helt fantastisk. En meget sød pige, KF, valgte at donere 5000 kr så jeg kunne få mulighed for at beholde min elskede el-cykel.

Cyklen som har ændret mit liv.

Århus Kommune har trukket min ansøgning i langdrag på trods at flere henvendelser. Og nu kan fristen ikke nås. Torsdag d. 4/10 skal cyklen enten betales eller leveres tilbage. Fantombike.dk har jo været så fantastisk søde at udlåne mig cyklen i 90 dage mens kommunen tog deres beslutning. Sagsbehandlingstiden var oplyst til 3 mdr - og jeg søgte i god tid inden jeg fik cyklen til låns. Efter ca 50 dage kom der et brev fra kommunen at sagsbehandlingstiden nu var forlænget til 6 mdr. Jeg kontaktede dem straks og bed dem prioritere min ansøgning da der nu var en cykel på spil. Jeg fik at vide at de ville behandle den sagen efter sommerferien. Og nu er vi så her hvor jeg igen har rykket efter svar. Og meldingen lød: "Du skal levere den tilbage og bestille dine madvarer over nettet til udbringning". Så mine dage som selvhjulpen er ved at være ovre. 

Det kan jeg simpelthen slet ikke overskue. Den cykel givet mig et helt nyt uafhængigt liv og jeg kan slet ikke forestille mig hvordan jeg skal gå tilbage til et liv uden den. Men for Århus Kommune er livskvalitet ikke en faktor. Jeg vil spare jer for en lang tirade om hvor meget jeg kan med den cykel i mit liv - det kan nemt bliver til en 'salgstale' og det er det sidste jeg ønsker. 

Flere læsere har opfordret mig til at lave en indsamling og sagt at de hjertens gerne vil give et bidrag - og jeg har indtil nu afvist det blankt. Jeg magtede ikke at skulle hænges ud for 'tiggeri' af mine kritikere på 180 grader og udsætte mig selv for risikoen for at blive meldt til SKAT igen. Men i går lod jeg mig altså overtale til at tage imod det meget generøse bidrag. I dag har jeg så ringet og talt med SKAT - for alt skal være så kridhvidt som muligt. Gaver fra ikke-nærtstående er 'personlig indkomst' og skal beskattes derefter - i det her tilfælde med 37%. Det giver mig dog alligevel hele 3150 kr i tilskud til cyklen. 

Jeg laver ikke en regulær indsamling. Men skulle der være nogen der vil kaste en skilling i min retning vil jeg ikke sige nej - men være meget taknemmelig. Send mig en mail på klidmoster@gmail.com så kan vi tage den derfra.

Hvis det provokerer nogen så beklager jeg. Hold venligst en sober tone i kommentarfeltet.
 

24 kommentarer:

 1. Jeg ville inderligt ønske, jeg havde råd til at hjælpe dig. Jeg ved hvor meget frihed en cykel kan give, så jeg håber virkelig du kan få reddet den lille mariehøne.

  Masser af gode tanker og karma din vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - tanken tæller bestemt. Jeg krydser fingre for at det løser sig.

   Tak, og det samme retur til dig <3

   Slet
 2. Du fortjener at beholde den cykel og din frihed, uanset hvad kommunen gør eller hvad smålige idioter på 180 grader skulle have imod det. Du fortjener at få lidt medvind snart.. :) Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - hvor er det sødt af dig <3

   Nu begynder jeg at tro på at det nok skal lykkedes :-) Kram

   Slet
 3. Du har fået penge til halvdelen af cyklen. Hvad med at lave en fornuftig afbetalingsordning med butikken?

  SvarSlet
  Svar
  1. Halvdelen? Cyklen med det nødvendige sikkerhedsudstyr koster ca 14.000 kr. Når jeg har betalt skat af det bidrag på 5000 kr er der 3150 kr at betale cykel med.

   De kan desværre ikke tilbyde en afbetalingsordning, men kan kun tilbyde en finansieringsordning som er dyrere end et banklån. De har allerede været så gavmilde at låne mig cyklen kvit og frit i 90 dage.

   Slet
 4. sikke da en redelighed, jeg troede du havde fået et banklån fra starten af - det syntes jeg du skrev...

  Synes så også kommunen er ret idiotisk, men undre ikke. Du skal klage over afgørelsen, så kommer den for det sociale nævn så får du medhold og får din cykel og så har de så udsat sagen et år...

  ja sådan fungere det her øst for storebælt har jeg erfaret - og jeg der troede den sociale lov var ens i hele landet... men nej nej.. hip hurra

  håber det bedste for dig. kan deværre ikke undværre noget selv, livets realiteter er barske for enhver...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en redelighed - banken vil gerne låne mig pengene over 4 år, men ydelsen bliver for høj til at jeg kan betale den. Jeg var derfor afhængig af at kommunen ville give et tilskud. Jeg skal nemlig selv betale meget mere i indbo- og ulykkesforsikring samt spare op til et nyt batteri. Det er en fysisk umulighed uden hjælp, desværre.

   Det kræver kræfter at anke - og de lægger ikke spor vægt på livskvalitet herovre. De kigger KUN på de lægelige papirer og konstaterer at jeg da sagtens selv kan gå over til bussen. De glemmer så bare lige at jeg ikke f.eks ikke kan ha' en trolley med i bussen til mine varer - for den kan jeg ikke løfte ind og ud.

   Tusind tak, jeg begynder at tro på at det nok skal løse sig. Jeg har her til formiddag fået nogle meget generøse donationer, så jeg er helt overvældet.

   Slet
 5. Hvor er det flot og meget gavmildt af de som har hjulpet dig. Der findes alligevel venlige mennesker. Du fortjener det. kommunen er SÅ rådden!!!
  Jeg ville ønske jeg også kunne hjælpe, men er selv førtidspensionist og kan desværre ikke undvære noget :(
  Jeg sender dig en bunke krydsede fingre og glade tanker i stedet.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er helt blæst væk af alle de generøse mennesker. Græder også lidt i dag, men det er lutter glædestårer.

   Aww, hvor er det sødt af dig. Jeg ved jo selv alt for godt at der ikke er noget at give af med en førtidspension - men tanken tæller bestemt også <3

   Tak, de krydsede fingre virker - jeg kan skimte målet forude. Nu tør jeg tro på at jeg kan beholde cyklen.

   Kram

   Slet
 6. Det er dejligt at der er nogen som vil hjælpe dig i din situation. Jeg er selv førtidspensioneret pga. fibromyalgi, så jeg ved lidt om hvad du kæmper med i det daglige. Jeg synes det er rigtig modigt af dig at ligge dette indslag ud, og håber at du får skrabet sammen, så du kan beholde din cykel.

  Mvh Luise

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt og meget overvældende med alt den hjælp. Jeg er simpelthen så glad at jeg næsten ikke kan rumme det.

   Jeg har tænkt over det hele natten - for kunne jeg virkelig være det bekendt? Men mine venner har forsikret mig om at det er ok. Jeg har jo ingen familie der kan hjælpe når det brænder på.

   Tusind tak, som det ser ud lige nu er det meget tæt på at lykkedes.

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 7. Skråt op med de fjolser på 180 grader!!
  You've got mail.

  SvarSlet
 8. Kære Malou,

  selvfølgelig skal du have en cykel, da det giver dig frihed. Men nu vil jeg samtidig sige, at jeg har indtil for nyligt arbejdet i kommunen (faktisk i den afdeling, som sidder og administrer hele kommunens økonomi) og jeg synes faktisk ikke, at det er i orden, at du krænker kommunen fordi de ikke kan give dig pengene. Jeg ved hvad pengene bliver brugt til og hvis kommunen skulle give cykler til alle dem, som bad om det, ja så ville der ikke være megen kommune tilbage...

  Jeg håber dog virkelig, at du får "samlet ind" til at dit ønske bliver opfyldt!

  God vind!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tanja

   Krænker kommunen? Jeg beskriver jo blot forløbet. Det var en visitator jeg havde på besøg i forbindelse med bevilling af hjælpemidler der fik mig til at ansøge om tilskud til cyklen i første omgang - hun vurderede nemlig at jeg havde behov for en. Da jeg ansøgte fik jeg at vide at den ville kunne gøre mig så selvhjulpen at sandsynligheden for at ansøgningen ville gå igennem med et tilskud på 50% var ret stor. Men så blev der ikke skrevet vigtige ting ind i sagen, der blev ikke fuldt op på tingene og midt i det hele blev sagsbehandlingstiden så fordoblet. Jeg kontaktede meget venligt kommunen og fortalte om mit dilemma med den lånte cykel - og fik mundtligt tilsagn om at der nok skulle træffes en beslutning inden betalingsfristens udløb. Meget beklageligt er det heller ikke skrevet ind i sagen. Og jeg venter også stadig på de andre hjælpemidler og en bevilling på hjælp til personlig pleje - for den visitator der var her har ikke engang skrevet besøget ind i sagen endnu, så det har også lange udsigter. Hvis der er nogen der er blevet krænket her er det vist mig. Jeg venter på nogle vigtige hjælpemidler for at min hverdag skal kunne fungere. Cyklen er den mindste del af det - men den havde jo en betalingsfrist.

   Forstå mig ret: jeg ved kommunen er presset og har mange sager der skal behandles. De skal bare ikke give mundtlige tilsagn som ikke bliver journalført og så løbe fra det bagefter. Det er virkelig dårlig stil!

   Tak, det ser ud til at lykkedes. Der er mange gavmilde og generøse mennesker der har grebet til lommerne og hjulpet mig i dag.

   Tak.

   Slet
  2. Jov tak Tanja. Du glemmer vist lige at nævne at kommeunen smider 5 millioner ud efter en eller anden Arne Jakobson skultur, som skulle fylde billede i havnen, men det blev glemt igen fordi det var for dyrt. Men det krostede lige Aarhus kommunen en halv million.Tænk lige på hvor mange cykler man kan få for det beløb. Oveni det kan du så ligge udgifter til evt. bus kort, og eller andre hjælpemidler som sikkert vil komme, idet Malou, som hun selv oplyser spare end masse penge i kommunen, når de nu ikke skal til at betale for alle mulige transportudgifter. Så det er KUN mere en fair at men ser kritisk ned på en kommunen som Aarhus, som endda ligger mellem de 5 kommuner i hele landet, som behandeler deres boger, uretmæssigt eller ignorere alm. borgerservice som at tildele en cykel til en der kan spare kommunen penge i det lange løb. Så pak du bare den der: Aarhus kommunen standart kommentar/svar ned i en kasse igen.

   Slet
 9. Jeg bliver virkelig så rørt over den hjælp folk har givet dig !
  Hvor er det godt.
  Håber virkelig , du så kan få din cykel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg også er rørt - sidder lige her og tuder over de søde mails jeg er vågnet op til. Det er simpelthen SÅ overvældende med alt den hjælp og søde ord.

   Tak, det ser virkelig ud til at lykkedes nu. Jeg må lige knibe mig selv i armen for at tro på det :-)

   Slet
 10. Hvordan gik det - fik du din cykel?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ditte

   Ja, det kan du tro jeg gjorde. De penge jeg manglede fik jeg lov til at låne rentefrit at en privat på et anfordringslån - så jeg slap helt for at skulle i banken og låne dyre, dyre penge.

   Og om 1 år ejer jeg så cyklen :-)

   Slet
  2. kommunal svar, som vi kan jo ikke give alle en cykel, bør vel et eller andet sted bare overses. Du glemmer vist at et buskort til 2 zoner i Aarhus kroster godt 400 kr omd. =4.800 kr om året.Man bør vel kunne se en fordel i at tildele en cykel, til dem der faktisk heller vi cykel ( og der med også dyrke motion ) en et buskort.En cykel kan ses som et engangsbeløb, efter som det må antages at en cykel har en leve tid på 10 år eller der over. kan regnstykket stille sådan her op. Kommunen betaler de 5-6000 kr der skal til for at købe en cykel, men spar så også 4.800 kr om året på denne person. Hvis bare 10% af alle byboer i Aarhus, var indrettede som malou vil kommunen spare millioner af kroner hvert år. Alene vil kommunen spar 24.000 kr på Malou hvis hendes cykel holder 5 år.Så dit svar er ikke særlig gennemtænkt.Men det kan man vel heller ikke forvente af en kommunal ansat.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...