søndag den 15. august 2010

Running Sushi på Soya 2...

Så skete det E-N-D-E-L-I-G, fredag fik Århus sit første Running Sushi sted Soya 2. Og tænk, jeg havde slet ikke hørt et ord om det før i torsdags. En af mine Twitter-venner bor lige ved siden af og skrev straks et tweet til mig om at nu var det nu. Hvor blev jeg glad - det er lige hvad byen trænger til. Sushi er jo en relativ dyr spise, så Running Sushi konceptet er perfekt til sådan en studieby hvor der skal noget i maven for pengene.

Restaurant Soya i Jægergårdsgade har valgt at ekspandere med en ny restaurant, Soya 2, på hjørnet at Vestergade og Grønnegade. Her lå i mange år Restaurant Bali som var en noget kedsommelig affære og bestemt ikke kunne trække folk til huse. Jeg håber at hjørnet nu kommer til at summe af liv og madglæde. Det var forresten i det her røde byggeri jeg boede i den første tid jeg befandt mig i byen.

Jeg har efterhånden spist på en del forskellige Running Sushi steder. Soya 2 skiller sig markant ud. Her er transportbåndet ikke i to etager (koldt nederst, varmt øverst) men blot et bånd med sushi og koldt tilbehør. De små varme retter bestiller man ved siden af fra en separat menu. De kommer så frisklavede og rygende varme på bordet. Og hold nu fast: de er med i prisen!

De varme retter kan fås fre-, lør- og søndag til frokost (12-16, pris 128 kr) og hver aften (17-22, pris 188 kr + 20 kr ekstra fre- og lørdag). Der er også frokost ugens andre dage, men der er det så kun med sushi fra båndet. Stedet har desuden et a'la carte kort med 3 supper, 8 forretter og 10 hovedretter. Ønsker man at spise sushi a'la carte betaler man pr tallerken man vælger fra transportbåndet: hvid (24 kr), rød (30 kr), grøn (36 kr).

Jeg tager kritikken først, så er den af vejen. Makirullerne var anonyme og direkte kedelige. Selv om der var både Futo-, Ura- og Hosomaki - havde de 95% stort set det samme fyld. Og det fyld var desværre surimi. Det er altså for tamt. Der skal mere smag, saft og kraft til efter min smag. Der var et par enkelte med rejer, så dem nappede vi. (Og se lige den nigiri med tun bagerst. Det er den bedste jeg nogensinde har fået) Men vi er sikre på at det hurtigt ændrer sig, det her var jo trods alt dagen efter åbningen. Mange af de steder der byder på Running Sushi er med kinesiske bagfolk, men ikke her. Det er her en flok vaskeægte japanere der står her bag båndet og suger viden til sig fra en mester. Det er 'learning by doing' og de skal nok lære det, for hjertet er på helt rette sted.

Så hør min bøn og kom tun, laks, tobiko og mere spræl i rullerne - så bliver jeg stamkunde med det vons.

Nigiri'erne var derimod fuldstændig henrivende. Fisken var dugfrisk, perfekt skåret og smeltede på tungen. Risen kogt a ok og tilsmagt lige i vinkel. Desuden var risbollerne den helt perfekte størrelse, så de udløste stor glæde. Og laksen.....lakselyde siger jeg bare.

De store rejer var søde og dejlige. Den hvide fisk forrest med lakserogn på toppen er tilapia, asiens 'torsk'.

Og til ære for min Twitter-ven der fortalte mig om stedet: Unagi (røget ferskvandsål i teriyaki). Alle der kender 'Venner' godt behøver ingen forklaring.

Og de varme retter vi valgte?

De var så gode at jeg glemte at tage kameraet frem før det var for sent. Her lå ellers den bedste tunbøf jeg nogensinde har smagt. Et fedtmarmoreret stykke fra tunens bug, tempurastegt og overhældt med soya/ingefærsauce. Den ret bliver en klassiker og noget jeg allerede ser frem til at skulle ha' igen. Vi fik også indbagte rejer med sur/sød og japansk kylling.

Stedets drikkevarer har også helt rigelige priser. Vi måtte slippe med 48 kr for 75 cl sodavand (Coke Zero), som er billigt i forhold til resten af byen. For de matematikudfordrede kan jeg oplyse at vi kom af med 472 kr for hele dynen. Hvilket lander oplevelsen i 'super godt til prisen' kategorien.

Er vi glade og kommer vi snart igen? JA!
De par skønhedsfejl kan vi godt tilgive når resten var så lækkert.

VIGTIG NOTE:

Fredag d. 20/8 spiste jeg frokost på Soya 2. Det var ganske forfærdeligt. Sushien var elendig, løs og meget kedelig. Der var kun laks og reje + den kedelige surimi. Tangsalaten smagte muggent. Og derudover måtte vi ikke bestille de varme retter vi havde lyst til fra kortet, men fik besked på kun at bestille 3. De var heller ikke værd at skrive hjem om, så det var held i uheld. Kvaliteten var simpelthen SÅ dårlig at jeg var bange for at blive syg af det. Egentlig ville jeg ha' slettet hele indlægget - da det jo får stedet til at lyde meget bedre end det er. Det er endnu uvist om jeg nogensinde får mod på at spise der igen!

14 kommentarer:

 1. Ser flot ud... også den... næsten tomme tallerken hihihihi

  Hyggehygge og fornøjelig søndag...
  Marianne

  SvarSlet
 2. namme nam - jeg skal da snart finde en anledning til at tage til Århus - heldigvis elsker Hansebarnet også sushi.
  Noget af det bedste jeg nogensiden har smagt er avokado i tempuradej - det var vidunderligt
  Knus til dig

  SvarSlet
 3. Kæreste Malou
  Ta' mig med, ta' mig med, ta' mig med!!!!
  :)
  Ser forrygende ud ... godt, at vi snart skal spise sushi sammen!!
  Knus Hanne

  SvarSlet
 4. Damn, jeg får lyst til sushi :oP

  SvarSlet
 5. Hvor ser det spændende ud, og godt anmeldt/forklaret af dig.
  Din måde at bruge blomster på i salater i forrige indlæg er helt fortryllende.

  SvarSlet
 6. God idé med de lune retter for sig - og skønt med running sushi til en god pris! Det er farligt, det der... det ender med, at du er på fornavn med hele tjenerstaben på stedet! :-D

  SvarSlet
 7. Hmm... Du bliver ved med at snakke så godt om sushi, at jeg overvejer om jeg snart burde give det en chance til..
  Jeg har fået det én gang før, og det smagte FORFÆRDELIGT..
  Men men.. Måske?

  SvarSlet
 8. Elsker sushi, så det sted vil jeg huske på, næste gang vi skal til Århus og skal spise ude. Tak for din detaljerede anmeldelse.

  SvarSlet
 9. Kære Malou
  Sikke en flot forklaring, det ser altså spændende ud, og det siger jeg til trods for, at jeg ikke er Sushi spiser, - endnu!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 10. Sushi er noget af det smukkeste mad, der findes! Men jeg ville aldrig kunne overvinde mit fisketraume og sætte tænderne i bare et lillebitte stykke :-)

  Klem og god gråvejrsdag til dig, Malou!

  SvarSlet
 11. @Marianne - Uh ja, er det ikke bare lækker med :-) Hyggehygge og ilm.

  @Signe - Ja, kom til byen snart - du vil ikke fortryde det ;-) Det lyder godt nok lækkert med avocado i tempura. det kunne jeg godt tænke mig at smage :-) Knus

  @Kære Hanne - Kom frisk, så tager vi derind. Ja, i dag er der jo præcis en uge til vi skal spise sushi sammen i Roskilde med den kære Piskehaps :-D Knus

  @Bibbi - Kom ned og spis der sammen med mig en dag :-D

  @Betty - Tak, jeg prøvede at være så ærlig som overhovedet mulig. Tusind tak, det er jeg glad for at du syntes. Det er den slags kommentarer der redder dagen :-D

  SvarSlet
 12. @Piskehaps - Det er herligt at retterne er rygende varme og frisklavede - ikke fislunkne fra båndet. Ha ha, da jeg bestilte bord til i dag sagde tjeneren allerede "du har da været her før ikke?", så de skal nok lære mig at kende :-D

  @Lea - Uh, det kan være svært at spise det igen hvis du har haft en grim oplevelse. Jeg vil anbefale at du prøver noget uden den rå fisk, men forsøger dig med reje, krabbe og grøntsager. Så kan du vænne dig til kombinationen af ris, wasabi og soya først :-)

  @Lone - Tak, jeg er glad for at du kunne bruge anmeldelsen til noget. Jeg skal spise frokost derinde i dag, så der kommer endnu en status på stedet senere :-)

  @Kære Vibeke - Tak skal du ha' :-) Nu må du altså snart få det smagt, det er en oplevelse som jeg håber du vil elske. Hvad med i forbindelse med madbloggersymposiet? Knus

  @Madame - Så smukt så smukt :-D Var det ikke noget for dig at prøve vegetar-sushi? Det er friskt og lækkert. Varme solskinsklem :0)

  SvarSlet
 13. Puha, jeg kommer der aldrig igen. Har du prøvet at hente sushi fra Ginza? Det er virkelig godt til prisen ;-)

  SvarSlet
 14. Da soya 2 startede var det virkelig dejligt og jeg var meget begejstret. Men siden august 2010 er det virkelig gået ned af bakke! Sidste gang jeg var derinde, hvilket er ca 3 uger siden var det virkelig kedeligt - jeg vil nærmest ikke kalde det sushi, men bare skidtfisk på ris. Det eneste bare en smule tilfredsstillende var lakse-nigiri'erne og det er bare ikke godt nok. Jeg gik fra at føle mig nærmest kriminel fordi prisenn var så god og alting var så lækkert i august til at føle at jeg betalte en enorm stor sum penge for noget værre skidt. Øv!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...