onsdag den 8. april 2020

Måltidssalat med fyldte æg, røget laks og avocado...

Nu hvor alle de store påskefrokoster er aflyst, kan man i stedet kæle lidt mere for de daglige frokoster og påske-pimpe dem lidt ekstra. Her får du mit bud, på en påsket måltidssalat med en masse gode sager:

Sprød salatbund, fine fyldte farvede æg, laber skotsk laks og cremet avocado. Velsmag og sundt fedt for alle pengene.


Hvordan du laver de fyldte æg, kan du se lige her.

De fine æg kan spises som de er - eller bruges i en salat som denne.

Salaten er lavet på en bund af hjertesalat. Bladene blev skyllet, duppet tørre og fordelt på en stor pæn tallerken - og 6 af de fine farvede æg, blev lagt tilrette rundt i kanten.

Den helt fantastiske long sliced skotske laks. Prisen er høj, men hver en krone værd - det er det ypperste jeg kan få. Jeg tog et par af den lange skiver og rullede sammen til en lille rose - som jeg satte på en lille blomst, lavet af avocado - ikke en hel rose, men blot en enkelt ring af 'kronblade'. Du kan se lige her, hvordan du kan lave en blomst/rose af avocado. 

Avocadoblomsten med lakserosen ovenpå, blev forsigtigt placeret i midten - og resten af laksen fordelt mellem æggene.

Der blev pyntet af, med en flok halve cherrytomater og lidt unge skud af bredbladet persille. Jeg piskede en hurtig lille vinaigrette sammen af olivenolie, citronsaft, fuldkornssennep, et par dråber akaciehonning, urtesalt og friskkværnet sort peber - og serverede til. Den skulle primært bruges til de grønne blade i bunden.

Jeg spiste det jeg kunne til frokost og satte resten på køl, til senere. Da jeg atter åbnede køleskabet, var der sket noget med æggene - de havde nemlig skiftet farve.

De orange var blevet laksefarvede og de grønne var blevet blå. Godt så. De blev til aftensmad alligevel. Og så havde jeg vist også fået de æg (og de farvestoffer), jeg kunne trække den dag....

Det er ved at være noget tid siden, jeg lavede både æggene og salaten - og det var midt i en meget frustrerende tid, hvor mine billeder igen blev misbrugt, mange steder. Tanken var så, at den her salat var så wack, at den med garanti ikke ville ende på noget menukort - og at billederne derfor ikke blev nakket. Den tankegang har jeg siden forsøgt at lægge på hylden igen, for det skal gerne være af lyst og ikke af nød, at man laver skøre ting. Ægge sandt?

Der er en lidt sjov håndholdt rejecocktail på vej, men jeg ved ikke om jeg når at få den fyret af, her i påsken. Trænger i den grad til at slappe af og trække stikket lidt. Der skal dog laves lidt mad - og det bliver sørme også til en lillebitte 2-personers påskefrokost, på fredag, med ene små fisketing. I morgen får jeg dog helt fri i køkkenet, da mine søde svigerforældre kommer forbi og stiller en hjemmelavet lasagne på dørmåtten, hvilket vi glæder os meget til. Og det gør, at jeg kan tillade mig bruge lidt kræfter i dag, på at lave aftensmad. Det bliver til lammeburgere med feta-tzatziki, marinerede oliven og sprød kål, med knuste græske kartofler til. Ingen påske uden lam, for mig.

De blågrønne æg, fik lov at bestemme farven på årets påskehilsen:

Rigtig god påske til dig og dine. Hold afstand, vask hænder, sprit af - og pas godt på dig selv, til vi ses igen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...