søndag den 5. april 2020

Farvede fyldte æg...

Påsken nærmer sig, med hastige skridt - og så skal der æg på bordet. Her får du en lille fin æggehapser, som ikke alene smager skønt, men også pynter fint på påskebordet. 

Fine farvede æg med pikant fyld. Pynte-Sisse havde en festdag i køkkenet.

Æggene er nemme at lave - men kræver lidt kemi, i form af farve. Jeg bruger pastafarve fra Wilton, som har en rigtig god farvekoncentration. 

Jeg har før lavet farvede æg i alle regnbuens farver, men denne gang skulle de være lidt mere sarte og indbydende - i påskefarverne gul, orange og lys grøn. Hver farve, sin skål. 

Dyp en tandstik i den ønskede farve, kom den i en lille skål og tilsæt 1½-2 dl koldt kogt vand. Er farven ikke koncentreret nok, kan man altid tilsætte mere.

Æggene koges i 10 minutter, køles ned og pilles. De flækkes på langs og blommen pilles forsigtigt ud (husk at gemme den til fyldet) - og de tomme æggehvider puttes i hver deres farvebad. Æggene tager lynhurtigt farve, så lade dem trække så kort eller lang tid, som du ønsker. De her stod i ca 10 minutter.

Æggene tages op og duppes forsigtigt tørre. Æv, jeg var på ingen måde tilfreds med de grønne - som havde fået den falske farve. Nå, men så måtte der nogle hvide i spil også.

Og så til fyldet:

Her er blommer fra 8 æg. De blev most sammen med en gaffel og tilsat: 2 spsk skyr, 2 spsk mayonnaise, et skud sriracha, et drys gurkemeje, urtesalt og masser af friskkværnet sort peber. Det hele blev rørt sammen og puttet i en sprøjtepose, monteret med en stjernetyl. 

Æggene kan med fordel, lines op på køkkenpapir, så de ikke rutscher rundt, mens de fyldes. Jeg valgte også at fylde de grønne, men syntes de så endnu værre ud med fyld. De blev straks øremærket til et andet projekt - og jeg nøjedes med at gå videre med de hvide, gule og orange.

De små fine æg kom på et fad og var klar til servering. De blev dog ikke spist med det samme, da de skulle indgå i en dekorativ måltidssalat.

Måltidssalaten indeholder, ud over de fyldte æg, bla røget laks og avocado. Den kommer i det næste indlæg, men du får lige et smug-kig på den her. Den ser ægge spor tosset ud, vel? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...