torsdag den 23. maj 2019

Grillet rib-eye med grønt tilbehør...

I sidste weekend røg der en bøf på grillen - og det var en af de store. Jeg havde længe trængt til en god bøf, men manglede overskud til at lave tilbehør og rigge til. Men pludselig var der lidt kræfter på kontoen - og så var det heldigt at jeg havde en ordentlig moppedreng på lager. 

Bøffen blev grillet medium-rare og serveret i tykke skiver.

Bøffen var en såkaldt 'Stodder steak' fra Kødbilen, som nu holder både på Ingerslev Boulevard (onsdag og lørdag) og hos Fakta i Stavtrup (fredag). Jeg syntes det kan være svært at skaffe varieret øko-kød i div butikker, så er glad over at jeg nu har adgang til et større sortiment - som jeg selv lige kan hente på min el-scooter. Kom til at købe ret eget første gang, af bare begejstring. Lammet skulle ha' været brugt i påsken, men jeg blev desværre syg og smed det derfor i fryseren - sammen med nakkekoteletter, snitzler, leverpostej og 2 x bøffer.

Argh, men jeg får fniller af navnet.....og ekstra lange p***** af det kønsstereotypiske 'sjov'. Jeg anfægter ikke kun den håbløst gammeldags opfattelse, om at kun mænd spiser store bøffer (det er dog en helt anden diskussion, som jeg også gerne tager, men ikke her nu) - men valget af selve ordet stodder. Det er et meget uheldigt ordvalg, efter min mening. Stodder, som også bruges som skældsord, defineres bla således: "mand som man ikke synes om, fx fordi han opfører sig ubehageligt eller (seksuelt) nedladende over for én". Tro mig, jeg har mødt og taklet, min del af stoddere og har med årene udviklet en nu kronisk stodder-lede. Trist at det ord skal associeres med godt kød. Kald det blot en dobbelt rib-eye, tak!

Men se lige hvor flot den er. Det er sgu en smuk bøf. Den blev duppet tør og lagt til temperering i ca 1 time, inden jeg tændte op.

Inden turen på gasgrillen, blev den smurt med olie - og efterfølgende drysset med salt og friskkværnet sort peber. Den fik lov at trække lidt, inden den blev skåret ud.

Den var perfekt medium-rare. Jeg plejede at spise noget rødere kød, men foretrækker det nu sådan her. Det er ikke så hårdt ved maven.


Det blev serveret en del tilbehør, som jeg havde lavet i forvejen. Salaten først...

Rød spidskål, gulerødder, rød- + gul peber og en rest koriander. 

Det hele blev snittet fint og vendt med olivenolie, citronsaft, urtesalt og friskkværnet sort peber.

Et bund grønne asparges blev dampet kort og serveret med cherrytomater vendt med balsamico-glaze.Hele herligheden samlet. Bestemt ikke en tosset måde at skyde grill-sæsonen ind på. 

Og nej, det er ikke reklame for Kødbilen.....blot en forbrugeroplysning fra en økologielskende kødglad kvinde.

God dag, til dig der kommer her forbi...

1 kommentar:

  1. Ih, hvor ser det godt ud! Dejligt, at du har fundet et større udvalg af økologisk kød. Det er så trist, at man oftest kun kan vælge mellem (de samme) to slags økologisk kød i supermarkederne.
    Jeg elsker tilbehør. Et godt stykke kød skal nydes med lækkert tilbehør, og det må meget gerne også se godt ud.
    Og så er det i øvrigt skønt, hvis man kan spise lækre rester dagen efter. God appetit!😊

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...