tirsdag den 21. maj 2019

Fetacreme med skyr og krydderurter...

Det er efterhånden mange år siden, jeg blendede *wroom wroom* min første fetacreme - det er godt nok blevet til mange siden. De har dog været uden den store variation, før nu. Som regel har det været feta, peberfrugt (gul eller rød) og, hvidløg/ramsløg - og ikke så meget andet. Men jeg syntes cremen har let ved at blive for salt og for kompakt, så nu er jeg begyndt at lette den med skyr.

Det giver en meget silket og lækker creme.

Man kan desværre ikke få Puck økologisk - men det er den bedste feta hvide ost til formålet. Den er SÅ nemt at ha' med at gøre, modsat de lidt mere smuldrende varianter, som kan være svære at blende helt glatte.

250 g ost (½ brik)
100 g skyr
1 lillebitte snackpeber
Saft fra ½ citron
Oregano
Timian
Friskkværnet sort peber
1 fed hvidløg

Osten blendes med skyr, peberfrugt, citronsaft, krydderurter (friske eller tørrede) og sort peber - og tilsættes 1 fed revet/presset hvidløg, som røres i. 

Er man ikke til skyr, kan det erstattes af det mælkeprodukt man foretrækker.

Den færdige creme køles ned og trækker smag på køl, inden servering.

Jeg serverede den her til en omgang grillmad: kæmpe rib-eye med ovnstegte timiankartofler, dampede grønne asparges og rød spidskålssalat. Det var rigtig lækkert at kunne dyppe kartoflerne i den liflige creme.

Fetacremen er også god, både som dip til brød og grøntsagsstænger - eller som spread i en sandwich. Den kan også tyndes op med mælk og bruges som dressing til pasta- og kartoffelsalat. 


Her er et par andre fetacremer, jeg har lavet igennem tiden:

Green Goddess fetacreme - med masser af krydderurter. 

En rød sag med syltet peberfrugt, rød pesto og chipotle.



Nå ja, og så har jeg også lave en helt hvid fetacreme med skyr - som blev brugt som 'kagecreme' i den her skøre vandmelonsalat.

Vandmelon og feta er rigtig gode legekammerater.

Rigtig god dag, til dig der kom her forbi...

2 kommentarer:

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...