lørdag den 15. april 2017

Kulørte påskeæg til frokostbordet...

Disse farvestrålede æg vil pynte på ethvert påskebord og fornøje såvel store som små. Ja, jeg ved godt det er lidt atypisk at jeg pludselig disker op med kunstig farvet mad, når jeg nu ellers prædiker økologi og naturlige farvestoffer. Men jeg faldt pladask for de fine farvede æg, da jeg en dag faldt over dem helt tilfældigt online, og måtte bare prøve det af.

De fine farvede æg kan fyldes med alt muligt forskelligt. Her har jeg lavet en slags deviled eggs, som er lidt stærke. Til en mere børnevenlig udgave, kan man bare lave noget mildere fyld, evt med en smule karry.

Jeg lagde ud med at koge 10 økologiske æg i 10 minutter, kølede dem helt ned og pillede dem forsigtigt. Og så til det sjove. Farverne kan købes lige her

Jeg lavede 5 forskellige farvebade: gul, blå, rosa, lilla og grøn. Hvert bad består af 1½ dl vand - og en tandstik dyppet halvt i farve. Tandstikken lægges ned i vandet og fjernes når alt farven er opløst. PAS PÅ - det farver helt utroligt meget. Undgå at få farve på fingre eller tøj - det er virkelig svært at få af. Og ja, jeg taler af erfaring...bitter erfaring.

Æggene blev skåret igennem og blommerne forsigtigt poppet ud. Hviderne blev lagt i de farvede bade, 2 halve af gangen. De fik lov til at trække 5-7 minutter, til de havde den ønskede farve - og blev så fisket op og lagt til tørre, med hullet nedad, på køkkenpapir.

Blommerne blev most sammen med et par skefulde mayonnaise, lidt Coleman's sennepspulver, urtesalt og Sriracha. Det blev noget stærkt. Ups. Jeg havde en rest torskerogns-dip fra dagen før (af røget torskerogn, mayonnaise og urtesalt) som røg i for at mildne lidt - i bedste Stop Spild Af Mad stil. Det færdige fyld kom i en sprøjtepose, isat en mellemstor stjernetyl.

De fine æg blev lagt tilrette på et fad og fik sprøjtet fyldet i.

De fik derefter et lillebitte drys paprika.

Til allersidst fik de lidt brøndkarse og kørvel på toppen. Det var lige de krydderurter jeg havde på lager, men dild eller purløg havde også været godt.

Jeg legede lidt rundt med forskellige tallerkner og fade. 

De tager sig godt nok fint ud på de her lange smalle tallerkner. 

Så hvis du har farver på lager, kan du hurtigt lave sådan en omgang til weekendens påskefrokoster. De kan også blive et sjovt resteprojekt, hvis du har fået halve kogte æg til overs. Man kan også vælge at farve hele det pillede æg helt - og så skære det over bagefter. Så bliver de fint farvede udenpå, med hvid skæreflade. Det er der nok nogen det vil foretrække, hvis de syntes den her version ser for 'giftige' ud. 

Jeg fik spist alle æggene over et par dage - og har nu fået både min ration af æg og farvestoffer for denne omgang. Og nu vil jeg så bare ønske alle der kigger her forbi, en rigtig god påske - og gå ud i køkkenet og tale et alvorsord med min opvask. 


*Vinke vinke* vi ses på den anden side....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...