fredag den 22. januar 2016

Stop Spild Af Mad: Mystery Meat Curry...

Orv, nu er jeg atter blevet en af dem der der spiser hver dag - og det kan mærkes på flere måder. Det betyder at der bliver lavet mere mad, hvilket genererer rester. Rester som i bedste Stop Spild Af Mad stil skal omsættes, på kreativ vis, til nye retter. Her har jeg brugt mange forskellige rester fra køleskab, fryser og tørlager til at lave restemad af den mere alternative, men meget lækre slags:

Det ligner ikke just rester vel? Men det er stort set ikke andet! 

Saucen er fra min græskar-chowder (som jeg netop selv foreslog kunne bruges til boller i karry), æsken med cous cous af majs var tilbage fra den her Merguez-gryde, kødbollerne var disse med rosenkål i midten og bønnerne en trist slat fra nederste skuffe med nødgrønt i fryseren. Jeg vidste at kødbollerne ville være ret så triste efter 1 år i fryseren, men det gik nok. Men med et rosenkål i hver, var der ikke meget kød - så jeg måtte rode dybere i fryseren efter mere.

I min fryser-tombola er der gevinst på alle lodder. Jeg trækker aldrig en nitte - men af og til en lykkepakke med Mystery Meat. Jeg kunne virkelig ikke gennemskue hvad pokker det her var. Og ja, det der med at skrive på pakkerne er svært at huske, ok?

Efter optøning kunne min næse dog straks fortælle mig (på duften af kardemomme og nelliker) at det var rester fra den her langtidssimrede chai-gris - som ligeledes havde tilbragt 1 år i 3. fryserskuffe. Hallo, det passede jo perfekt til en karryret.

Jeg havde gemt en smule broccoli fra chowderen, som blev snittet i mundrette bidder. Men der var ikke rigtig 'grønt' nok, så jeg gravede et glas grillede små røde peberfrugter, piquillos, frem fra skabet. De var indkøbt med det formål at fylde med fiskefars og bage i ovnen, men det havde jeg glemt alt om. Sådan er det med den her #fibrohjerne. Skyr har jeg næsten altid i køleskabet og den fremragende grønne Dukkah fra Mill & Morter er en fast del af mit smagsudstyr. Det er en blanding af ristede mandler, pistacienødder, grønne fennikelfrø og sort sesam.

3 piquillos blev skåret i små bidder - og en enkelt skåret helt fint. Kødet blev skåret i tern og kødbollerne tøet op. Saucen blev varmet op og tilsat de 2 slags kød og de 2 slags grønt - og fik lov at simre ved svag varme. Og så til den gule cous cous af majs.

Den tilberedes fuldstændig som sin kusine af hvede. Kogende vand, salt og fedtstof - og 5 minutter under låg. Jeg valgte at bruge et god skud af den her fuldkommen vanedannende og aromatiske citronolie.

Efter 5 minutter er majsen lige til at fluffe op med en gaffel.

Mens majsen trak færdig, gjorde jeg toppingen klar: lidt broccoli i mikrobuketter, skyr, den hakkede piquillo og lidt Dukkah.

De grønne bønner blev zappet i mikroovnen og blandet med den hakkede piquillo. Lidt cous cous blev presset let sammen i en skål og vendt ud på tallerkenen - og den færdige gryderet øst på. En smule kølende skyr og et drys Dukkah senere - og så var der restemad når det er bedst! 


--------------------------------------------------------------------------------------

Kulden er virkelig hård ved mig i disse dage. I går var jeg nødt til at gemme mig under dynen det beste af dagen. Det er ok, når 50% af ens liv foregår online og man har strøm på mobilen - men ellers ret træls. Har måtte aflyse et par aftaler i denne uge, men jeg skal altså bare ikke ud i den Fimbulvinter.

Selskab mangler jeg jo ikke. For jeg har nok at se til med min vilde flok pelsdyr. Iskelil kæmper her bravt for at holde sig vågen - med svingende succes. Så snart hun falder i søvn og jeg holder op med at kæle for hende, laver hun en 'hov, du holdt op' lyd og jeg må atter række armen frem. Det kræ har krammet på mig.......men jeg klager ikke. Hun har været med til at redde mig igennem den hårde periode, alene ved at være bedårende. Jow jow.

I dag skal jeg dog ha' noget fra hånden. Der er tøj der skal vaskes og ting der skal styr på. Kedelige ting - som er blevet udskudt til sidste øjeblik af en grund. Og så skal i morgen bruges til at slappe helt af og samle kræfter til søndag - for der skal jeg meget tidligt op og på endagstur til København. Er egentlig ikke helt frisk nok til den slag udfoldelser, men jeg bliver hentet og bragt af Lars fra Grydeskeen, så jeg tror lige jeg kan holde til det (spørgsmålet er nærmere om Lars, eller rettere hans ører, kan holde til turen, for jeg har en vis ration opsparede ord jeg trænger til at komme af med). Vi skal over og lege i køkkenet hos Timm Vladimir, som afslutningen på denne omgang bloggerstafet 'Vildt dampet' arrangeret af Electrolux (du kan se mit bidrag lige her). Vi har været 9 madbloggere med i stafetten, sat sammen i hold af 3. Der skal findes et vinderhold - og en samlet vinder. Kryds lige fingre for at det bliver mig, ikke? 

God weekend til alle der kommer her forbi...

2 kommentarer:

  1. Dejligt at høre, at du er på vej op.

    SvarSlet
  2. Skønt at have dig tilbage igen ... der har været så tomt.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...