mandag den 22. september 2014

Skæppeskøn Double Fudge Nutella-kage...

Oh la la...den her kage er en rigtig frækkert. Den er fugtig, snasket og meget lækker. Og den er pakket med gode sager. Den er den første af 2 kager som jeg havde med til sammenskudskagebord søndag eftermiddag.

Selve kagen er bagt med masser af 'Nutella' og så er den toppet med en Fudge Frosting med chokolade + pyntet af med lyse chokoladekringler. Det er en af den slags kager der hele tiden smager af mere....og mere.

Kagen startede som et Stop Spild Af Mad projekt. I sidste weekend var Anne (igen) ude og hjælpe mig med at rydde op (muge ud). Vi fandt bla dette glas økologiske nøddepålæg der var gået på dato for ca ½ år siden (det var en del af præmien da jeg vandt MasterChef første gang). Det kunne dog sagtens bruges - og som ved et lykketræf blev den her opskrift postet et par dage senere. Den måtte jeg lave min egen version af.

Det er en forholdsvis simpel kage med 8 ingredienser.

350 g Nutella eller lignende
225 g SMØR
100 g mørk muscovado eller farin
2,5 dl mælk
2 æg
110 g mel
¼ tsk bagepulver
¼ tsk fint salt

Varm Nutella, SMØR, sukker og mælk i en gryde. Rør til en homogen masse. Lad massen køle af i ca 15 minutter. Sigt melet sammen med bagepulver og salt. Rør det i sammen med æggene.

Kom dejen i en 20 cm smurt (eller slip-let) springform med bagepapir i bunden. Bag kagen i 1½ time ved 150°C.

Lad den færdige kage køle af ca 10 minutter i formen. Den vendes derefter ud og køles af med bunden op. Da jeg skulle ha' kagen med i byen dagen efter, blev den pakket ind i film da den var helt afkølet.

Og så til den syndige topping (opskriften er til 2 kager):

Her var der også dømt Stop Spild Af Mad. Alt chokoladen var 'glemt' og genfundet. Noget fra påske sidste år, noget fra i år og en rest chokoladeknapper fra før jeg flyttede. Jeg brød mig ikke om den opskrift der fulgte med selv kagen (for sød og uden rigtig chokolade), så jeg brugte i stedet den her.

300 g mørk chokolade
150 g SMØR
100 g flormelis
15 g kakao

Chokoladen hakkes og blandes med SMØR. Zap blandingen i mikrobølgeovnen af flere omgange til den kan røres sammen. Har du ikke sådan en fætter, vil jeg anbefale dig at smelte blandingen sammen over vandbad.

Rør den smeltede blanding til en blank emulsion.

Sigt flormelis og kakao sammen - og rør det i den blanke blanding.

Den færdige Fudge Frosting. Kom frostingen i en bøtte til den skal bruges. Jeg kom til at sætte min på køl - hvilket betød at den lige måtte ha' en hurtig tur i mikrobølgeovnen inden den skulle på kagen.

Da kagen skulle serveres kom den på et fad - og fik en cykeltur på 8 km. Det er min 2. kage der kan ses i baggrunden. Det er en marcipan-cheesecake med kirsebær og mandler (opskriften kommer i det næste indlæg).

Kagen fik et generøst lag frosting på toppen og kringler af flødechokolade rundt i kanten som pynt. Nøj, det var en dejlig snasket sag.

Det er en lidt dyr kage at bage, men jeg syntes den er alt umagen værd. Det er en rigtig feel good kage. Der var lidt tilbage som jeg tog med hjem. Det er nu gemt i fryseren til at lave trøfler af.

Er du til Nutella som kage?


4 kommentarer:

 1. Tak! Jeg har seriøse problemer med at styre mit mundvand lige nu! Jeg bliver helt klart nød til at prøvebage den (inden alt for længe) ;-) Selvom jeg er 100% sikker på at min søster vil elske den på sit Nutellakagebord :-)

  SvarSlet
 2. Årh savle, savle. Jeg elsker Nutella og jeg elsker kage, så hvad kan være bedre end en nutellakage??

  SvarSlet
 3. De må jeg prøve en dag... Og hvor er det skønt med din "stop spild af mad" inspiration

  SvarSlet
 4. Jeg er altid til Nutella! Og kage! Så det må prøves.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...