fredag den 21. marts 2014

Grove laksedeller + en vinder...

I går da kasserne fra Skagenfood ankom gik jeg straks i køkkenet. Jeg ville nemlig gerne ha' varm fisk til frokost. Det blev til disse meget grove laksedeller. Opskriften er glutenfri og meget nem at ha' med at gøre:

De labre deller blev serveret med en rustik hjemmerørt remoulade. Pragtfuld frokost!

Fra termokassens isleje kunne jeg hente 600 g fuldfed norsk laks. Jeg tog 1 stykke fra til at stege - og resten fik fjernet skindet. 

Jeg rodede lidt rundt i den medfølgende grøntkasse og fandt lidt forskellige sager at komme i. I stedet for mel valgte jeg at bruge loppefrøskaller (som du måske bedre kender som HUSK).

Før jeg gik rigtigt i gang med dellerne lavede jeg den grove remoulade. Det er simpelthen bare hakket pickles og en god skefuld god mayonnaise - rørt sammen og smagt til med en smule salt. Den færdige remo fik liv til at trække på køl til fisken var klar.

Laksen blev hakket groft med en skarp kniv og resten af ingredienserne klargjort.

400 g håndhakket laks
2 æg
30 g finthakket rødløg
25 g skivede grønne bønner
6 g hakket persille
revet skal af ½ citron
1½ spsk loppefrøskaller
Urtesalt + peber

Pisk æggene sammen med persille, citronskal, salt og peber. Rør løg og bønner i. Rør blandingen i fisken sammen med loppefrøskaller (brug mel hvis du ikke er til den slags). Lad farsen stå og trække i mindst 10 minutter.

Man kan sagtens bage fiskefrikadellerne i klatter - men jeg foretrækker at forme dem i en ring.

En panden varmes og tilsættes fedtstof. Jeg bruger en blanding af olivenolie og SMØR. Sæt ringen i det varme fedtstof og pres en passende mængde fisk sammen mod panden - fjern ringen. Jeg laver gerne nogle stykker af gangen. Lad dem brune i et par minutter ved middelvarme inden de forsigtigt vendes. Der blev 7 af denne portion.

Læg de brunede fiskedeller på bagepapir (eller som her en silikonemåtte) og bag dem færdige i ca 10 minutter ved 150°C.

Lad de færdige deller dryppe af på fedtsugende papir.

Jeg flækkede en, lagde den på et stykke groft knækbrød og toppede med den rustikke remo. Der var ikke et øje tørt. Spis også de dejlige deller til aftensmad - f.eks med kartofler og en remouladesauce. Den laves ved at lave en hvid sauce og tilsætte hakket pickles + en smule citron. En herlig ting til fisk.

Det sidste stykke laks blev stegt på panden. Først en rum tid på skindsiden og derefter hurtigt på de sidste 3 flader. Den var cremet og lækker - og blev delt ligeligt mellem mig og 3 skrigende katte. 

Og så til vinderen af min give-away fra Skagenfood

Tillykke til Camilla!

Sikke en god præmie - det vil jeg også meget gerne vinde. Som hverdagsfisk er Lange i alle mulige afskygninger en vinder (og en crunch af rasp og wasabi skal vist afprøves snart - måske med en snert af lidt lakrids og ingefær), og ellers så er havkat, stenbiderrogn osv. en sikker forårsspise især i weekenden. Tak for en skøn blog.

Og jeg takker mange gange for de mange søde kommentarer, tips og idéer til lækre fiskeretter. Der er allerede udvalgt flere som helt sikkert skal testes. 

4 kommentarer:

 1. Remouladesovs, nu mindede du mig lige om det - det må jeg snart have. Og så fiskedeller efter min bedstemors opskrift, hun var fiskerkone med 6 forsultne unger, så hun nåede at stege nogen fiskedeller gennem tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Remouladesovs er sådan en undervurderet spise. Jeg skal helt sikkert også snart ha' det på menuen.

   Ja, det tror jeg på at hun nåede. Dejligt med familieopskrifter :-)

   Slet
 2. Hvor er de små hvide "blomster"formede skåle fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. De er vist købt i Kvickly engang i tidernes morgen.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...