fredag den 14. marts 2014

Drømmekage fra Grøfthøj...

Uha, hvor har jeg forsømt bloggen her på det sidste. Det der 'liv' har aldrig fyldt så meget som nu - og det koster både tid og kræfter. Men NU kommer der en ny opskrift. En himmelsk lækker drømmekage - ikke fra Brovst, men fra Grøfthøj.

Well, det her er et snydebillede - forstået på den måde at det var et stykke drømmekage jeg nød med stort velbehag på min nylige københavnertur. Den er bagt af dejlige Mette som jeg besøgte. Og da jeg i går forsømte at tage et billede af et stykke af den færdige kage og hev jeg derfor det her frem af gemmeren. Men jeg sværger at min ligner til forveksling!

Med lidt hiv og sving fik jeg hevet alle ingredienserne sammen. Jeg lod min inspirere af denne opskrift. Og så var det bare med at gå i gang!

Selve kagen:

4 æg
250 g rørsukker
250 g mel
3 tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
50 g SMØR
2 dl mælk

Ih, og så fik jeg endelig mulighed for at få testet min spritnye darling lille sorte sam-bo. Det er denne model: Electrolux Assistent EKM4300

Udover at den kommer med en alm skål på 4,8 liter - så kommer den også med denne lille lette skål på blot 2,9 liter. Perfekt til mine dumme arme som ikke kan løfte ret meget af gangen.

Æg og sukker blev pisket længe til det var tykt og skummende. Melet blev sigtet med bagepulver og vanilje. Mælk og SMØR blev varmet op sammen. Melblandingen blev vendt i æggemassen og til sidst blev mælkeblandingen rørt i.

Hvor var det fedt at kunne løfte både skål og indhold uden problemer. Og se lige den bedårende dejskraber - den, og 3 andre i samme stil, har jeg fået i gave af Henrik fra En Himmelsk Mundfuld

Kagen kom i en 22 x 22 cm form - smurt med SMØR og drysset med mel. Kagen blev bagt i ca 20 minutter ved 200°C.

Mens kagen bagte, lavede jeg toppingen. Argh, min dumme hjerne har afstødt hvem det var der fortalte mig at man kunne komme havregryn i. Men det skulle i hvert fald prøves.

For det er jo en smart måde at snige lidt kostfibre ind i en kage på. Jeg syntes der skal være rigeligt guffenuf på toppen og lavede derfor en god grydefuld.

Topping:

150 g SMØR
100 g havregryn
125 g kokosmel
300 g farin
1 dl mælk

Kom smør, gryn, kokos og farin i en gryde og varm op under omrøring. Tilsæt mælken og lad massen boble forsigtigt i et par minutter. 

Den færdige kage blev taget ud og ovnen blev skruet op på 225°C.

Den skæppeskønne topping blev fordelt ud over. Og her kunne jeg så se at det nok var en god ide at lægge bagepapir under.

Hvilket viste sig at være et ret godt træk. For den boblede over med SMØR og mums efter 6 minutter i ovnen.

Kagen fik lov til at afkøle i formen inden den blev skåret ud. 

Og så blev den pakket ned i en condi-bøtte og puttet i cykelkurven.

Og så cyklede jeg forbi min dejlige kærestes arbejde og delte kage ud. Og det bragte lykke. Max ELSKER nemlig drømmekage. Det er ikke så meget vi ser til hinanden, så det var dejligt lige at ae ham lidt over håret mens han spiste kage.

Og så skulle jeg hjem og ralle igen. For jeg var dåååååååårlig. Havde tømmermænd (efter Winemakers Dinner på Miró med Anne) og fastedag - hvilket er en hardcore kombination. Så nej, ingen kage til mig. 

Bagermester Bagstiv
Havde været SÅ smart at ringe til Max tidligt om morgenen inden han skulle på arbejde. Fik pludselig sådan en lyst til at se ham og ville derfor gerne forbi og se hvor han arbejder (pinligt at jeg ikke har set det endnu, han har været der i 4 år). Pludselig hører jeg mig selv sige i telefonen: "skal jeg tage kage med?" Og så fangede bordet da han glædestrålende udbrød "Jaaaaaa, drømmekage" - som dog nær var blevet til en mareridtskage. Måtte lige ind og ligge et par gange i løbet af tilvirkningen af den.

I dag skal jeg dog spise kage med super god samvittighed. Nu kan jeg nemlig fejre at jeg har tabt 30 kg. Woop woop!

God weekend til alle der kommer her forbi

16 kommentarer:

 1. Åhr kunne godt liiige spise et stykke! Haps!

  SvarSlet
 2. Nøj den ser lækker ud den drømmekage. Og tillykke med dit mega store vægttab. Det er virkelig flot. Have en god week-end.

  SvarSlet
 3. Dejlig drømmekage - den er altid god. Jeg tror næsten, at vi har brugt den samme opskrift. Det eneste, der er forskelligt er vores køkkenmaskine ;-).
  Rigtig god weekend - og hvor ser du hammergodt ud.
  Mange hilsner Kathe

  SvarSlet
 4. Wow, du er jo ikke til at kende igen - tillykke med dit nye lækre look og tak for en f-e-e-e-d blog :o)

  Bedste hilsner
  Madam Bianco

  SvarSlet
 5. Jamen, kagen skal da bages om et øjeblik og gøre godt til fredagens aftenhygge :-)

  Og wow altså, du ser fantastisk ud! :-) Tillykke med de 30 kilo!

  SvarSlet
 6. mums, drømmekage er også min alltime favorit kage... skammer mig næsten over at kunne spise en hel kage alene uden at dele med kæresten. Men hvordan blev det egentligt med havregryn i?

  SvarSlet
 7. Kæmpetillykke med det kæmpe vægttab, hvor ser du bare godt ud
  :-)

  SvarSlet
 8. Holy shit, min underkæbe ramte gulvet da jeg så billedet af Bagermester Bagstiv.

  Hvor er du egentlig en smuk kvinde!

  Det er bare SÅ godt klaret. Det er vildt hvor meget 30 kilo faktisk er, når man tænker nærmere over det.

  SvarSlet
 9. Uhm - ser lækker ud og smart med de havregryn! Og kunne forestille
  mig at havregrynene gør sig ret godt i det selskab.

  Virkelig flot med dit vægt tab og du ser super godt ud - på trods af tømmermænd :-)

  Det er godt nok smart med den "lille" skål til din nye røremaskine!

  Lena

  SvarSlet
 10. Du er for sej, BUM der er ikke mere at sige til det.....!!! (udover MUMS en kage!!!)

  SvarSlet
 11. Jeg bliver nødt til at sige det igen: Du er for sej, og jeg beundrer, at du lægger dit vægttab og gode råd, erfaringer osv. ud, så vi andre kan følge med. Og for dælen, hvor ser du godt ud!

  SvarSlet
 12. Må altså også lige kommentere på dit udseende - WAUW. Hvor ser du godt ud. Der er godt nok sket noget, selvom du er bagstiv på billedet har du bare en hel anden udstråling nu. Stort tillykke

  SvarSlet
 13. Nu er jeg ikke altid så godt til at kommentere herinde, men læser ivrigt med, men nu bliver jeg simpelthen nødt til at sige: TILLYKKE med de 30 kg! Fuck hvor er du sej og hvor er du fantastisk smuk - trods det at du er tømmermændsramt, hvilket vist er mere end vi andre kan præstere! ;) :)

  SvarSlet
 14. wauw sikke en lækker klidmoster. Hvor er det godt gået at du har tabt dig så meget. Hvordan har kroppen det så nu?
  Og nå ja sikke en lækker kage. Desværre ikke tilladt på min PCO diæt. øv bøv.
  Og så må jeg lige tilføje at man er en ekstrem god kæreste. Når man står med tømmermænd og bager drømmekage og cykler ud med den til den eneste ene. Håber Max synes det samme.

  SvarSlet
 15. Hold da op Malou! Du er slet ikke til at kende. Det er godt at der er navn på forklædet ;-) Du ligner en million!

  SvarSlet
 16. Du ser simpelthen så godt ud på det billede!
  Og at forsømme en blog på grund af livet - det er den bedste grund til at forsømme sin blog :D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...