fredag den 25. marts 2011

Røget stenbiderrogn - nu også med ged...

Sidste omgang rogn for denne gang......måske. For der ligger nemlig endnu 1 kg og venter i køleskabet. Det meste ryger vist i fryseren, men vi skal da fråse i det i aften.

Første gange jeg stødte på kombinationen gedeost og stenbiderrogn var her hos Marie Melchior (som dog bruger fersk rogn) Jeg må indrømme at jeg gyste lidt, for dengang var ged, for mig, jo lig gnu. I året der er gået har jeg dog lært at sætte pris på mild gedeost. Tak Sif!

Kombinationen af den milde syrlige gedeost og den salte hjemmerøgede rogn er forbavsende god. Der gemmer sig en smule cremefraiche under rognen. Så her er endnu en ting som de gærhævede blinis kan bruges til.

I sidste uges 'Vegetarkasse' var der en bøtte gedeost i olie med fra Tebstrup. Lige netop den er min favorit. Ingen gnu der.

I sommers brugte jeg den med succes til en salat med jordbær. Olien kan man bruge til at lave dressing af eller stege i bagefter.

⅓ af osten blev rørt blød med lidt cremefraiche 18% og smagt til med salt og peber.

Godt med røget rogn og purløg, så er det lige til at knalde på ristet brød. Vi blev enige om at nu havde vi fået ged nok - men langt fra nok af den røgede rogn.

En generøs mængde rogn blev vendt i en base rørt af mayonnaise og cremefraiche 18%. Oh la la.......det er lige før det slår klassikeren!

En æggemad blev løftet til nye højder med sådan en rogn-creme på toppen. Og så må jeg vist indrømme at bunden var ved at være lagt. Men jeg havde da lige et par æg tilbage at lege med.

De blev til en nyfortolkning af 80'er hittet "fyldte æg". Æggene skæres over på langs og blommerne moses sammen med enten mayonnaise eller cremefraiche.

Jeg moste æggeblommerne med lidt avocado-mayonnaise og cremefraiche inden jeg forsigtigt vendte lidt røget rogn i. Æggecremen kom i en sprøjtepose med stjernetylle og blev forsigtigt sprøjtet tilbage i de halve æg.

Det var retro på den frække måde. Snip snap snude, så er rognen ude.

Om 56 timer er det slut - på søndag ved midnat lukkes konkurrencen endelig ned. Og hold da op hvor jeg glæder mig, det har været SÅ stressende. Det har også været nogle meget store følelser der har været på spil de sidste par dage, for der er sket rigtig meget. Jeg har fået slettet ca 400 stemmer pga en 'støtteblog' der har afgivet ulovlige stemmer på mig.

Det er nu min allersidste mulighed for at bede jer læsere om at give en hånd med og stemme på min grønne mayonnaise. Jeg er 150 stemmer bagud, så det ville være ufattelig dejligt med lidt hjælp og støtte.

Vil du hjælpe mig? Så stem på avocadomayonnaisen HER.

11 kommentarer:

 1. I dag vil jeg ikke brokke mig over de lækre stenbiderbilleder, for om lidt skal vi selv have en rognhapser :-D

  Lækre ting som sædvanlig - og spændende kombination med geden ;-)

  SvarSlet
 2. Mmmm, gedeost - den er bare sublim den der fra Tebstrup.
  De der æg skulle min søster ALTID have på sin fødselsdag da vi var børn - og jeg spiser jo ikke æg :-(

  SvarSlet
 3. Det ser lækkert ud. Det må jeg prøve. Kh Sandra

  SvarSlet
 4. Stenbiderrogn og gedeost. Ser SUPER lækkert ud - og så er det to af mine yndlings spiser - men den kombination var jeg vist ikke kommet på - afprøver ?? 100% sikkert :-)/Erland

  SvarSlet
 5. jeg er ked af at du måske ikke vinder konkurrencen. jeg har stemt og også fået hele min familie til det. held og lykke med at få de sidste stemmer i hus.

  SvarSlet
 6. Skod konkurrence, næsten uanset hvem der vinder er det kun den der bedst til at høste stemmer, ikke den med den bedste opskrift, " anonym skrev: jeg har fået hele min familie til og stemme" og det sikker uanset hvilken de virkeligt synes var bedst. Tyndt

  SvarSlet
 7. ...kudos Malou!

  Du har skrevet så fantastisk og inspirerende om stenbiderrogn denne sidste uges tid at jeg MÅTTE ud og købe ind til det store rogngilde lørdag.
  Endte med et heldagsprojekt med hjemmelavede blinis, rogn & toppings...NAM! Har aldrig været til rogn og "kaviar"...men damn! det her var jo godt....
  tak for at udfordre min munden-løber-i-vand refleks med lækre billeder og medrivende tekst.

  -Sanne

  SvarSlet
 8. Årh, det ser godt ud. Var også en kende gedeost forskrækket indtil for et par uger siden, hvor jeg fik det smagt.
  Det er jo nice (:

  - Anne

  SvarSlet
 9. Det ser super lækkert ud- jeg er blevet så inspireret af dine sidste par poster at jeg selv har bestilt noget rogn fra Årstiderne. Jeg er meget intresseret i det du skriver om at fryse det ned - kan man bare det, uden at det tager skade?

  Venlig hilsen
  Katrine

  SvarSlet
 10. Du maa gerne fortsaette for min skyld ;O) - Det ser saaaaaa laekkert ud!!

  Lise
  http://detskalsmageafnoget.blogspot.com

  SvarSlet
 11. Tusind tak for alle de søde kommentarer :-)

  Det er også først kort tid siden jeg selv lærte at spise gedeost. Overraskende godt ikke?

  Jo, rognen kan sagtens fryses - men det går ud over kvaliteten. Jeg har stadie en lille bøtte tilbage som skal spises ASAP.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...