onsdag den 17. november 2010

Klassisk 65 - fuldfed forkælelse...

I lørdags blev det til endnu et besøg på byens labreste bistro: Klassisk 65. Åh, jeg havde sådan trængt til at blive forkælet og det skal jeg lige love for at jeg blev. Eller rettere, vi blev forkælede, for jeg var der sammen med Anarkisten og Piskeriset. Da vi i sin tid stak hovederne sammen og planlagde weekenden, foreslog jeg straks at vi skulle tage ind på bistroen og spise. Jeg har jo efterhånden spist der en del gange og hver gang bliver jeg glædelig overrasket over hvor godt jeg føler mig hjemme. (læs om det her og her) Den uhøjtidelig pariserstemning + den fremragende og uprætentiøse mad er som balsam for sjælen.

Søren driver sin etablissement med hjertet på rette sted og vil kun sine gæster det allerbedste. Da vi bestilte forretter, lokkede den rare mand os til at vove os lidt ud af comfortzonen og prøve marvpiberne. Det er lykkedes ham at finde en slagter som vil flække benene på langs, så der bliver et mere reelt stykke marv blotlagt end det ellers lille runde stykke. Jeg er meget glad for at vi lod os lokke, for det var i sandhed en åbenbaring af en lækkerbisken. Fedt, sødt, cremet, salt og 'okset' - det er svært at beskrive anderledes. Vi fik også en god gang moules til deling. Første gang jeg smagte muslinger var faktisk på 65 for år tilbage, men det er godt nok blevet til mange siden.

Og se lige hvad Søren så satte foran mig: det salte køkkens nougat. Sød-fed foie gras af gås med balsamicoreduktion og brioche. Hverken Sif eller Piskehapsen var særligt vilde med den slags, så de kastede sig over snegle og lun gedeost (som Sif dog TVANG mig til at smage en bid af). Det lykkedes mig næsten at spise den ene, godt hjulpet af flere glas Boxer.

Hovedretterne var totalt no-nonsens. Sif og jeg fik hovedretten fra dagens bondemenu, som den dag var confiteret andelår på rustik kartoffelpuré, appelsinkogt rødkål og 'mormorsauce'. Piskehapsen fik vagtel med en spændende kartoffelgratin og 'de falske kartofler' aka vindruer og sherrysauce.

Vi takkede pænt nej tak til dessert - men det fik vi skam ikke lov til. Pokkers hva? Søren lovede os et par små smagsprøver på Gâteau Marcel og Crème brulée som vi kunne sidde og happe lidt af. Der kom så 4 hele desserter på bordet. Det var så her jeg ønskede at jeg havde haft en ekstern mave med som jeg kunne koble til. Ud over de 2 nævnte 'smagsprøver' var der også en syndig hvid chokolademousse....

Og MIN Tarte Tatin. Jeg husker ikke rigtig om de andre nåede at få noget af den - de havde vist travlt med at slås om bruléen.

Og det dur jo slet ikke med en slags dessertvin til 4 forskellige desserter, det ved enhver. Søren insisterede på at vi skulle smage dem der passede til de enkelte desserter så det kunne gå op i en højere enhed. Fra venstre mod højre: Rasteau (til kagen), Coteaux du layon (til den hvide mousse) og Pinot de charentes (til brulée og tatin).

Og da vi så var færdige, helt færdige - fik vi så lige nådesstødet. Søren hentede lige det megastore glas med biscotti som hans mor havde bagt. Det ville jo være en direkte fornærmelse mod hans mødrene ophav ikke at smage et par stykker. Oh la la...knasende og lette. Helt anderledes en de tandbrækkende rædsler man ofte får andre steder. Jeg fik hvisket hemmeligheden i øret, men den holder jeg for mig selv - æv bæv.

Har du lyst til at spise et sted hvor der ikke er dug på bordet og hvor maden taler for sig selv, så kan jeg kun anbefale et besøg på Klassisk 65. Læs også om Sifs oplevelse her og Piskerisets her.

12 kommentarer:

 1. Det var i sandhed fuldfed forkælelse! Jeg bliver mæt bare ved tanken :-D

  Godt valg af restaurant - det er altid en fornøjelse at følge dine anbefalinger ;-)

  SvarSlet
 2. Det lyder helt fantastisk, Malou! Og da min bror bor ikke langt fra Århus, skulle det være inden for mulighedernes rækkevidde at opleve det selv.
  Klem og en dejlig dag til dig :-)

  SvarSlet
 3. Piskehapsens kartofler var sååå fine og runde.

  SvarSlet
 4. Hernede er marv tit på menukortet - blot med fleur de sel; og det smager fantastisk synes jeg. Men jeg kan sagtens forestille mig, at det kan overraske på et dansk menukort :-) Og confit de canard... det er lige årstiden nu!
  det er det i øvrigt også til foie gras... det kan man vist ikke få nok af!!!

  Din bistro lyder gennemført lækker... men jeg kommer næppe forbi Århus, jo!

  SvarSlet
 5. Klassisk er uden sammenligning det bedste sted at spise i Århus efter min mening. Jeg er helt væk i deres Peberboef og Crêpe Suzette. Personlig betjening får desuden en helt ny mening når man tager på kursus i forkælelse i Jægergaardsgade.

  SvarSlet
 6. Åh en skøn aften, det ser ud til at have været - men kan det næsten være andet på Klassisk 65 :)

  SvarSlet
 7. Jeg græder når jeg læser beskrivelsen. Skulle aldrig være flyttet fra Århus!

  SvarSlet
 8. Nammmenammmenam!
  Og kan jeg ikke lige få hvisket den der biscotti-hemmelighed videre??
  Knus

  SvarSlet
 9. Nå nå nå. Så du har hemmeligheden helt for dig selv....jamen så satser jeg da på at smage gode biscotti hos dig til jul ;)

  SvarSlet
 10. Hvor har det været en spændende dag.
  Super indlæg ;-) Surt at de oste ikke kommer i handlen.
  Din mos må på min menu en dag.
  KH
  Marie

  SvarSlet
 11. @Piskehaps - Jaaaa, det var en skøn aften for både krop og sjæl. Næste gang du kommer har jeg også noget i ærmet ;-)

  @Madame - Åh, det er så dejligt derinde. Det må du altså unde dig selv når du engang skal besøge din bror. Varme klem :-)

  @Sif - Hæ hæ, det var lige før de lignede vindruer :-D

  @Nille - Marvpiber er efterhånden på menukortet mange steder her i byen, til min store overraskelse. Uhm, det var en god middag :-) Hvis du nogensinde skulle komme forbi, så kan jeg kun anbefale det!

  @Nicolai - Hørt hørt :-D

  SvarSlet
 12. @Mette - SÅ skønt - og nej, det kan ikke være andet ;-)

  @Stine - Awwww, kan du ikke komme på besøg og spise der? :-D

  @Signe - Det var SÅ labert! Hvis du spiller dine kort rigtigt og bestikker mig groft vil jeg overveje at hviske det til dig ;-)

  @Ibber - Sorry, det bliver 'kun' peberkager og Madam Mangors vaniljekranse til jul ;-)

  @Marie - Uh, du mener dagen på Arla? Ja, det var et hit :-) Dejligt at du kan lide min mos :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...