onsdag den 3. november 2010

Give-away - vind dimsen!...

Jeg skal love for det er blevet udvist interesse for min nye 'dims' siden i går - både her på bloggen i kommentarfeltet og i min inbox. Det har inspireret mig til at lave en lille hurtig give-away - selv om jeg havde en helt anden ting liggende klar til udlodning. Men nu bliver det altså først dimsen.

Og hvad er det så for en dims?

På æsken står der 'Spice Ball' *fnis*. Det er såmænd et forvokset the-æg (11 x 5 cm) som man fylder med smagsgivere og kommer i supper, saucer og gryderetter (fundet i Kunst og Køkkentøj).

Det er SÅ praktisk. Man slipper for at bøvle med små lærredsposer eller kaffefiltre. Man kan smage på retten hen af vejen og beslutte at nu er smagen af f.eks stjerneanis kraftig nok - og vupti, så kan man åbne dimsen og blot fjerne anisen.

Jeg indviede min i går (med spidskommen, korianderfrø, sort peber og hele kaffebønner) og den var virkeli nem at ha' med at gøre.

Og hvad skal du så gøre for at få fingre i dimsen?

Du skal blot lægge en kommentar og fortælle mig hvilken krydderiblanding du gerne vil have fyldt i den hvis det bliver dig der vinder! Jeg kan tilbyde lækkerier til både det søde og det salte køkken. Hvad med en hjemmelavet karry? Stærk, mild, aromatisk eller parfumeret? Eller en spicy kraftkarl til en mexi-style gryderet? Det kunne jo også være en krydderblanding til julens rødkål som den her. Valget er frit og DIT!

Du må også meget gerne melde dig som fast læser eller 'Synes godt om' ude til højre, men det er ikke et krav for at deltage. Jeg er dog lige ved at stille det krav at man skal huske at stemme på Nadia for at deltage - alle klik tæller lige nu. Det ville simpelthen være SÅ vildt hvis 'vores' Foodfanatic kom i finalen og fik en chance for at få opfyldt sin ønskedrøm. Stem her ved at klikke 'Like'!

Lykkens Gudinde (som indtil videre er anonym af sikkerhedshensyn) udtrækker en vinder på næste lørdag d. 13/11. Uh, og den dato næste år er der lige et kobberbryllup at se frem til.

36 kommentarer:

 1. uha som fast læser på vej i seng så ønsker jeg mig en helt fantastisk karry blaning. den skal bruges - hvis jeg er heldig, til en gang kål i karry med flækærter.

  Og herefter vil dims prøve at blive brugt når der skal laves indisk boller i karry - her vil dims være helt perfekt. Så slipper jeg nemlig for at - igen - gennemtygge stjerneanis og kardemomme kapsler

  SvarSlet
 2. Hej Malou

  Jamen jeg kunne godt tænke mig at prøve at forsøge mig lidt med at bruget et sådant kryderiæg til at yderligere krydre en karry ret med lakrisrod og andet lignende for at forsøge mig ud i lakriskarry retter.

  SvarSlet
 3. Jeg ønsker mig en med spicy fyld - hvis jeg altså vinder :)
  Min mand har talt om sådan en dims hele weekenden, jeg har det med at smide chili i min mad og han føler nærmest, at han brænder inden i, så han mener vist, at jeg skal nøjes med at dyppe chilien i maden ;)

  SvarSlet
 4. hvor smart!! jeg kan godt lide meget aromatiske retter, der giver en stor smagsmæssig oplevelse :)

  SvarSlet
 5. UUHHH.. jeg ville også ønske mig en med en karryblanding, og forsøge mig ud i det asiatiske køkken..mmmmmmm

  KH LillePil

  SvarSlet
 6. uh... den har jeg haft kig på længe og tænker at den også vil være god til at smagsætte mælk og/eller fløde til is eller trøffelcremer ;)

  SvarSlet
 7. Jamen jeg klikker på alt der klikkes kan :-D Den er godt nok smart den der si. Og fin. Jeg ville rigtig gerne fylde den med krydderier til en omgang rødkål... Uhmmmm

  SvarSlet
 8. jeg har klikket OG fået kærestedyret til at gøre det samme i en brandert ;-)

  Jeg er i sært humør til en sød krydderiblanding, aner ikke til hvad eller hvorfor...

  SvarSlet
 9. Uhmm. Bare noget der smager rigtig meget af Indien!
  Jeg har også stemtstemtstemt.

  Hav en god dag.

  SvarSlet
 10. Det virker nemt med sådan en dims, og jeg sidder lige og får lyst til creme bruhlee med en eller anden smag ud over det sædvanlige eller måske skulle jeg prøve din udgave af julens rødkål:-)

  Forøvrigt tænkte jeg på, nu har jeg ikke de store erfaringer ud i gourmet køkkenet, men det kribler lidt i fingrene på mig for at være med, når jeg læser om gourmet girafferne - er der plads til en helt almindelig lidenskablig madlavningsinteresseret?

  SvarSlet
 11. Uhm, jeg elsker spicy retter, både indiske og mexikanske, så der skulle eksperimenteres.

  Men jeg ville også bruge den til en god gammeldags gang hjerter i flødesovs. Jeg plejer nemlig at koge svesker og persille med i tefiltre, og det ville være rart at slippe for filtrene!

  SvarSlet
 12. Kære Malou
  Uhhh, må skynde mig her på falderebet at få lagt en kommentar.
  Jeg kunne tænke mig en aromatisk indisk hjemmelavetkarryblanding i dimsen ... Drømmer om noget a la det, som Signe lavede for ikke så længe siden:)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 13. Ej hvor er den smart. Altså jeg eksperimenterede sidste år med hjemmelavet glög og fandt en lækker opskrift på noiget hvis glög med tonsvis af krydderier i. FIk den aldrig lavet fordi alt det der sien væk og puten i poser virkede for besværligt.
  Krydser fingre for at jeg vinder her - så skal den ha hele armen med lækre julekrydderier og gode varme drikke :o)

  SvarSlet
 14. Klik klik - smart lille krydderdims. Ville da rigtig gerne have noget til en karryret hvis jeg skulle vinde. Vil så prøve endnu en af dine gode indiensgryderetter vi er glade for herhjemme.

  SvarSlet
 15. Hej Klidmoster,

  Jeg vil også som de fleste andre gerne have en lækker karry blanding.. Gerne en lækkert krydret og stærk en :-) Jeg simpelthen elsker karry og jeg må indrømme at jeg synes at dit avancerede krydderi-æg er en fantastisk opfindelse :-) Specielt når man som mig er mester i at tage for mange krydderier i maden og man så på denne måde vil kunne justere det måske bare en lille smule bedre!!

  Tak for en rigtigt god blog!!

  SvarSlet
 16. Hej Klidmoster,

  Jeg vil også som de fleste andre gerne have en lækker karry blanding.. Gerne en lækkert krydret og stærk en :-) Jeg simpelthen elsker karry og jeg må indrømme at jeg synes at dit avancerede krydderi-æg er en fantastisk opfindelse :-) Specielt når man som mig er mester i at tage for mange krydderier i maden og man så på denne måde vil kunne justere det måske bare en lille smule bedre!!

  Tak for en rigtigt god blog!!

  SvarSlet
 17. Jeg melder mig under fanerne til en krydret/aromatisk karryblanding - og har forlængst stemt på Nadia :-)

  SvarSlet
 18. Hej Klidmoster

  Uh, en rigtig lækker garam marsala ville være fantastisk! Eeeelsker garam marsala! Ville lave en rigtig lækker indisk (surprise) simreret med lam, tomater, koriander og løg. Det smager simpelthen så godt :) Og så ville jeg invitere min veninde over, der tror, at hun ikke rigtig bryder sig om indisk mad (for det gør ALLE jo!!).

  Kh Laura

  Ps. der er allerede klikket! :)

  SvarSlet
 19. Uhhh man kan aldrig få nok køkkendimser - slet ikke når det er sådan en smart én!

  Jeg ønsker mig et frækt miks til rødkålen. Min mor laver al den anden mad juleaften, men rødkålen har jeg kastet mig over de sidste par år og er klar til at prøve noget klidmostersk!

  SvarSlet
 20. Hej Malou.

  Er helt færdig ove Spiceball'en. Genial idé, tænk sig at jeg ikke har opdaget den!
  Jeg er helt klart til noget indisk hvis jeg skulle være den heldige vinder:-)

  HK
  Line

  PS: stemte selvfølgelig den første dag;-)

  SvarSlet
 21. Mmm, helt sikkert noget med lakrids, men om det skal være sødt eller salt vil jeg lade være op til dig :-)
  @Britt: Send mig en mail (adressen er på bloggen) med navn og adresse, jeg er jo formand for GourmetGirafferne, så skal jeg nok få dig optaget!

  SvarSlet
 22. Hej Klidmoster .......... Super god blog du har ! spændende læsning med gode ideer og JOv tak, jeg ku` rigtig godt tænke mig en af dine dimser :-)) Og jeg kunne tænke mig den fyldt med alskens gode kryderier til en gang hjemmelavet Gløgg !MMMMMMMMMM Nu er det snart jul igen MMMMMMMMMMM

  SvarSlet
 23. Hej Malou - jeg har netop gået og tænkt at jeg skulle grave din rødkålsopskrift frem og kigge på den, så det er da oplagt at lægge billet ind på dims med krydderblanding til herligheden her :)

  SvarSlet
 24. Den lyder da fuldstændig fantastisk - det er egentligt utroligt, at den ikke er opfundet noget før. Men nu er den her og jeg ikke leve uden den længere så jeg håber jeg vinder den ellers må jeg på jagt efter den.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
 25. Uh! Jeg vil gerne lege med!

  Hm... jeg tror, jeg ville hive fat i noget lammekød og måske lave en fræk kombination i den søde genre - gerne med stjerneanis...

  SvarSlet
 26. glemte helt at skrive, at det første jeg ville lave var en god omgang rødkål. Mums.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
 27. Uh, lyder spændende. Selvom jeg blot plejer at læse og ikke kommentere, så må jeg vist hellere være med i denne omgang. Elsker at lave bl.a. indisk og marokkansk mad og derfor vil det være perfekt med en spice-ball (genialt navn btw ;-) ). Derfor ønsker jeg mig en med spicy fyld - gerne med overraskelser - hvis jeg er så heldig at vinde. Og har forlængst stemt :-)

  Kh. Lene

  SvarSlet
 28. Sikke dog en spændende ting!(:
  Jeg tror jeg vil gå stikmodsat alle andre og forsøge at lave glögg med den - det kunne være meget spændende(;

  SvarSlet
 29. Hej Klidmoster
  Jeg har læst med længe, jeg er dybt fascineret af din mad og jeg forstår ikke hvordan du kan putte så meget fantasi i din mad. Selv ville jeg bruge dette forvoksede the-æg til - the :D jeg elsker lakridsthe, men købevarianten smager bare aldrig rigtigt, så jeg laver min egen og det er så besværligt at komme hel lakrids i den almindelige størrelse æg. En skarp lakridsthe med vanilje og bærtoner er simpelthen livet, især her i efteråret, hvor man ofte kommer gennemkold hjem. Jeg har naturligvis også stemt på Nadia.
  Venlig hilsen
  Eva

  SvarSlet
 30. Den er da for smart! Har ikke ret meget erfaring med det asiatiske køkken, så hvis jeg er heldig, må det gerne være i den retning :)
  Conny

  SvarSlet
 31. jeg er både fast læser og det er et stykke tid siden jeg klikkede på "Nadia" :)

  hvis dimsen bliver min skal den indvies i en gang "æble-gløgg" med kardemomme kapsler, hel kanel, stjerne anis bla..

  Lene

  SvarSlet
 32. Uhh, sikke en smart dims. Sådan en kunne jeg godt bruge. =D

  Og mht. krydderi - så aner jeg det ærligt talt ikke. Men surprise me! Elsker overraskelser. =)

  SvarSlet
 33. Sådan en dims er lige noget for mig, der som mange andre bruger teposer til krydderier, og det er også noget for mig, for jeg elsker dimser og køkkenting, ikke mindst gamle ting. Jeg har et par gamle stål kødøkser.(ikke rustfri) og nogle træredskaber. Jeg har også lige fundet en meget enkel vægt, som består af en dyb ske i den ene ende, et langt skaft men en "skyder" på midten. Man kommer noget i skeen og stiller "skyderen", så der kommer ligevægt.
  Jeg ved ikke, om jeg kommer til at bruge den som vægt, men den pynter på væggen.

  SvarSlet
 34. Har lige lavet Mortens hjort (bare for at være Rasmus Modsat) i går, hvor den ellers søde kæreste fik lov til at æde 2xhel nellike - og det går jo ikke! JEG BLIVER NØDT TIL AT VINDE!! ;)

  Kh Laura (den samme Laura som før)

  SvarSlet
 35. Tillykke til Helle K og Ea Ejersbo :-)

  Tusind tak til alle jer der deltog!

  Til dem der ikke vandt og stadig gerne vil ha' fat i en dims kan den købes her hos Kunst og Køkkentøj.

  Lur mig om der ikke snart kommer en ny give-away ;-)

  SvarSlet
 36. Og tusind tak for alle de søde ord - jeg er meget glad for den dejlige feedback :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...