torsdag den 15. april 2010

Lun på laks...

Det er svært af få armene ned. Hvor er jeg bare glad og lettet over at Max fik det job. Jeg kan virkelig mærke nu hvor mange kræfter det har kostet med den ventetid. Det er godt nok heller ikke meget madlavning det er blevet til. Men jeg håber på at komme hjem fra søsterboblen i næste uge og gå i køkkenet med fornyet energi. 

I forbindelses med påsken havde jeg købt nogle lækkerier som slet ikke blev spist. Så i mandags kunne jeg hive en hel røget lakseside frem og lege med. (Ibber - du må godt lave lakselyde)

Det blev til en hurtig omgang kold aftensmad der bare skreg forår. Let, lækkert og smukt.

Først skulle laksen 'pelses'. Til det formål har jeg verdens ondeste laksekniv. Det er ikke så tit den kommer op af skuffen, så det var et kært gensyn. Det var en gave fra min fagforening da jeg vandt DM. Nu hvor jeg virkelig har brug for de gode minder fra mit arbejdsliv ser jeg på den med helt andre øjne. Anyway, laksesiden trimmes for tørre kanter og uønskede bidder. Jeg frøs lidt under halvdelen, den skal bruges i forbindelse med min fødselsdag. Af resten skar jeg nogle store tynde skiver på skrå til aften og gemte resten til tirsdag. 

Til laksen lavede jeg en frisk creme. En pakke økologisk Philadelphia blev rørt blød med en sjat mælk og smagt til med 2 slags sennep, salt (ikke for meget, for fisken er jo meget salt), peber og citronsaft.

Og så var der 'saml-selv' aftensmad. Jeg serverede agurk (uden skal og kerner), radiser i papirtynde skiver og karse til. I stedet for brød, gav jeg italiensk 'knækbrød' til. Well, mest fordi jeg havde glemt at købe brød. 

Tirsdag eftermiddag fik vi så den gode nyhed om jobbet, så det måtte jo fejres lidt. Det blev lagt et par gode flaske på køl og jeg skrottede frikadellerne til fordel for mere let fiskemad.

Jeg kalder det laksemousse, men der er ikke piskede æggehvider eller andet i til at gøre den luftig. 'Blendet laks' lyder bare lidt tamt. Røget laks i tern (ca 200 g) blev blendet med 2 spsk græsk yoghurt, 2 spsk af flødeostecremen ovenfor og 1 tsk fuldkornssennep.  

Uh, jeg tror måske jeg vil kalde det for en laksecreme (tak Sif). Den er god til kiks, som sandwichfyld, til kanapeer eller som her med godt brød.  

Max ELSKER rejer, så jeg skaffede nogle af de store grønlandske til huse. De fik en dressing af Heinz mayonnaise, græsk yoghurt og en masse hakket dild som selskab. Det var en glad mand der gik fra bordet i tirsdags.

Nu holder bloggen pause til jeg kommer hjem fra søsterboble næste torsdag. Og det bliver med en masse spændende oplevelser i bagagen. På tirsdag skal jeg nemlig deltage i et noget anderledes arrangement om gourmet fastfood. Det står der mere om her. Jeg får lov til at stille spørgsmål og har allerede en hel stribe klar. Sidder der nogen derude der også har spændende, kritiske, interessante eller provokerende spørgsmål de gerne vil stille, så smid mig en mail eller læg en kommentar her.  

Bye, bye, blogland - pas god på jer selv og hinanden.

7 kommentarer:

 1. Hvor ser det lækkert ud - og hvor er det dejligt at læse at du er på vej mod overfladen igen :-)

  SvarSlet
 2. Tillykke med Max' nye job! Kan godt forstå, du er lettet!

  Og ... ha' nu en rigtig god tur til 'Djævleøen' ;-).

  SvarSlet
 3. Mums! Det ser lækkert ud.
  Jeg glæder os meget til at høre om den gourmet fast food....mmmmm

  Ha' en hygsom uge ;)

  SvarSlet
 4. Hej Klidmoster

  Jeg ved godt det intet har med dette indlæg at gøre. Jeg er bare ved at ønske mig en ny lille grill og så på et tidspunkt en lille Weber gasgrill i et indlæg -
  Er det en Q100 eller er den større. Hvis det er! Kan man lave det meste på den, trods den ikke er så stor ? Er kun vant til kulgrill, så det er ret nyt, men det er bare lidt nemmere når ikke man har have :-)

  Hilsen Carina

  SvarSlet
 5. @nonisotrop - Tak skal du ha', nu går det den rigtige vej igen :-)

  @Ibs - Glæder mig til min fødselsdag, så jeg kan høre dine lakselyde live ;-)

  @Bente - Tusind tak, det lettede enormt :-)

  @Kristine - Tak skal du ha :-) Det blev desværre ikke til noget gourmet fastfood i denne omgang - der kom en askesky i vejen. Tak :-)

  @Carina - Ja, det er Q100 jeg har. Jeg vil påstå at man godt kan stege en hel kylling eller en steg på den. Når min engang er færdig, vil jeg dog ha' den der er nummeret større - for man kan altså ikke lave mad til over 4 personer på den. Husk at man kan købe billige små propan-flasker hos Harald Nyborg - dem fra Weber koster kassen :-) Håber at du kan bruge mit svar til noget.

  SvarSlet
 6. 1000 tak for svaret! Det lyder dejligt at den lille Weber trods alt er noget værd. Jeg har kigget på den og har konstateret at den egner ikke til meget mere end 4 personer. Men det dækker også behovet til hverdag. Ville også købe størrelsen hvis jeg havde en terasse at sætte den på... :-)
  Er især glad for tippet med de dåserne, for det havde jeg hørt lidt om, var bare ikke sikker...

  Hilsen Carina

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...