onsdag den 27. januar 2010

Indisk stafet...

I går lavede jeg mad der kunne strække til to dage. Jeg trængte sådan til noget karry af en art. 

For et stykke tid siden fandt jeg denne økologiske karrypasta hos min lokale urte-pusher. Selv om jeg godt kan lide at eksperimentere med forskellige karryblandinger, er det rart med en færdig når det skal være lidt nemt. Der er godt nok spark i den her basse! Den er både stærk, sur og aromatisk som en rigtig vindaloo skal være. Det sure indspark kommer fra tamarind, som også er at finde i chutneyer, Worcestershire sauce og HP sauce. Det er en meget karakteristisk smag som man sætter stor pris på i mange steder i Asien og Afrika. 

Så snart min Sweet potato pie var bagt færdig kunne jeg få maden i ovnen. På en bageplade lagde jeg en gigant-stegepose og begyndte at fylde den med rare sager. 4 store gulerødder, 3 porrer og 4 stængler selleri blev klargjort og skåret i rustikke stykker. En ret stor knold ingefær blev skrællet og skåret i tynde skiver, 4 fed hvidløg fik samme behandling. Da karrypastaen er ret krydret, valgte jeg kun at til sætte 2 slags krydderier, nemlig 6 nelliker og 6 grønne kardemommekapsler.

Jeg havde 3 store kyllingelår som blev masseret ind i karrypastaen. De fik lov at trække en times tid inden de kom i posen til resten.

Inden posen blev lukket, hældte jeg 7 dl hønsefond ned i den. Efter at ha' klippet et par små huller, kom hele herligheden i ovnen på 200°C i 45 minutter.

Som sædvanlig havde jeg et hylende kattekor foran ovnen i hele stegetiden. Jeg var alene hjemme (Max var til rollespil), så jeg spiste det lille lår og ca ⅓ af grøntsagerne selv. Stegeskyen blev siet og kølet ned.

I dag skulle resterne så trylles om til en kraftig karrysuppe. Stegeskyen blev affedtet og varmet op i en gryde sammen med resten af grøntsagerne fra posen. Kyllingen blev delt i underlår og overlår. Underlårene gnavede vi mens jeg lavede suppen. Overlårene blev plukket til suppefyld. Jeg snittede også to gulerødder i mini tern, for at give lidt knas i suppen. Jeg havde lidt fløde tilbage fra bagningen som jeg valgte at afrunde med i stedet for kokosmælk.

Vandstanden var ikke helt høj nok i gryden, så jeg tilsatte ½ L hønsefond inden jeg fandt stavblenderen frem. Et par hurtige *wroom wroom* og jeg havde en lækker purésuppe. Den blev tilsmagt med 1 dl fløde, 2 tsk af karrypastaen, friskkværnet peber, sød chilisauce m/ananas og mango, lidt citronsaft og mere salt. Kyllingekødet og gulerødderne blev lige varmet med inden anretning. En lille klat flødeskum, persille og lidt mere gulerod på toppen. Det var en bare god og fyldig suppe på sådan en kold dag. 

3 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud.. ja, begge dele. Jeg er ellers ikke til suppe. God ide med noget smagsfuldt mad med godt med grøntsager her i vinterkulden.

  SvarSlet
 2. Den suppe lyder helt fantastisk, uhm!!!
  Det er en rigtig god måde at bruge rester på, det vil jeg lige huske til en anden gang...

  SvarSlet
 3. Begge dele ser suprelækre ud, karry er en dejlig lidt overset skat. Udover de mest triste pulverkarryer, som supermarkederne er glade for at pushe, men de forskellige pastaer i god kvalitet og andre sjove sager bliver brugt for lidt :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...