fredag den 18. juni 2021

Mini-donuts med citron og vanilje...

Her får du en bunke farverige mini-donuts - af den slags der kræver enten en donutmaskine eller et vaffeljern med specialplader. Jeg magter ikke bakse med gærdej, så har derfor budt de små ringe af kagedej velkommen, med kyshånd. De er nemme at variere og pimpe, som man lyster. Den her variant er med citron og vanilje - og farvet glasur + krymmel:

De blev lavet af 2 omgange - i hver sin farveskala. 

Til ca 18 stk:

175 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver (eller marven fra ½ stang)
75 g rørsukker
Revet citronskal (½-1 citron)
1 stort æg
175 ml mælk
50 g SMØR (smeltet)

Riv citronskallen fint - fra ½ eller en hel, alt efter smag og behag. Jeg tog skallen fra en hel citron, da jeg er vild med det friske pift. Vej alt det tørre af og bland det. Smelt SMØR (jeg zapper det i mikroovnen) og pisk ægget + citronskallen ud i mælken. Pisk det våde i det tørre og rør til sidst det smeltede SMØR i. 

Kom den færdige dej i en sprøjtepose, for nemmere dossering i jernet. Smelt evt en smule SMØR til at pensle jernet med. Det er ikke nødvendigt....men det smager pragtfuldt. Bag alle de små donuts og lad dem køle ned på en rist. Jeg bruger donut-pladerne til mit Tefal Snack Collection til formålet.

Og så til glasuren. Jeg laver den af pasteuriseret æggehvide, flormelis og citronsaft - og måske et par dråber vand. Sigt en passende mængde flormelis igennem en sigte, tilsæt lidt æggehvide og citron - og rør til den ønskede konsistens. Det skal ikke være tynd som alm glasur - og ikke tyk som royal icing (æggehvideglasur).....men et sted midt imellem. 

Tilsæt lidt pastafarve, hvis du ønsker det. Og ha' den ønskede krymmel klar, til at drysse på. Kom glasuren i en skål, der ikke er for dyb, men stor nok til at der kan være en donut + dine fingre. Hold fast i yderkanterne og dyp forsigtigt hver enkelt donut - og lad glasuren glattes sig lidt, før de lægges til tørre. Drys dem med krymmel og lad dem tørre helt.

Det kræver lidt øvelse, at få glasuren til at makke ret. Jeg endte dog med at blive ret tilfreds med de små kulørte basser.

De her blev lavet omkring påske - og fik derfor disse farver. 

Og de her fik lidt mere knald på farverne og forskellige krymmel. Jeg brugte pastafarve fra Wilton. Tåler dem ikke så godt, men en gang i mellem går det an. De er altså virkelig festlige, når de får et skud farve.

Hmm, de farver minder mig da om noget......


The Real Flamingo Lady har nemlig lige fået ny (brugt) kjole - i næsten de samme farver. Dælme også en festlig sag. Får næsten lyst til at lave endnu et fad matchende donuts.

Og der er flere donuts på vej....før eller siden. Har både lavet nogen uden raffineret sukker, nogen uden hvedemel - og flere varianter protein-donuts på hytteost. Men som altid er det kræfterne, eller manglen på samme, der sætter tempoet. 


Det er bestemt ikke fordi jeg mangler noget at blogge om. Mappen for foråret 2021 bugner med ting, der gerne skal på SoMe - på den ene eller anden måde. Det er kun ganske få af tingene, der er nået videre. Det kræver meget af mig, at skulle skrive et blogindlæg - og det bliver derfor oftere til en opslag på Instagram. Hvis du vil følge med der - er min profil @kmoztar lige her

God weekend, til alle der kommer her forbi....

4 kommentarer:

 1. Wau - hvor ser du skøn ud - fuld af livsglæde. Jeg ved at skinnet kan bedrage. Du har dit at kæmpe med. Dejligt du har fået dit stik. Alt vel til dig. Forventer ikke svar. Mange varme hilsner fra Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Awww, tusind tak <3 Ja, skinnet bedrager big time - men jeg forsøger, som altid, at få det bedste ud af en crappy situation. Tak, i lige måde. Mange varme hilsner fra Malou

   Slet
 2. Men smager de af doghunuts? Det er der jeg strander med “alternative” opskrifter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, for det er bagt kagedej - ikke fedtkogt gærdej. De tåler ingen sammenligning overhovedet.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...