tirsdag den 26. januar 2021

Mini-donuts med banan og chokoladeganache...

Så har jeg igen været i det søde køkken. Det er blevet til en omgang små søde donuts, tilsat banan, som jeg har dyppet i mørk chokoladeganache. Der er ikke tale om donuts, i traditionel forstand, med fedtkogt gærdej - men derimod en kagedej, bagt i vaffeljern/donutjern. Det er både nemt og hurtigt. Og så har de en rigtig god størrelse, til den lille lækkersult...

De små gyldne donuts smager herligt, som de er - men kan med fordel pimpes med chokoladeganache og knasende pynt. Jeg har her brugt hasselnødde-krokant og ditto flager. 

Men først selve dejen:

Ingredienser: (ca 18-20 stk)

125 g rørsukker
175 g mel
1½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
½ tsk st kardemomme
150 g banan
2 æg
50 g SMØR

Sigt de tørre ingredienser sammen, i en skål. Mos bananen og pisk sammen med æggene. Smelt smørret. Pisk de 2 våde ting i det tørre. Det bliver en tyk dej. Kom dejen i en sprøjtepose, for nemmere dossering og bag den til gyldne ringe i jernet. 

Lækker banankage på ingen tid. De kan som sagt, sagtens spises som de er - men jeg syntes de skulle ha' lidt ekstra kærlighed.

Glasur vil nok blive for sødt, men en chokoladeganache på mørk chokolade, er helt perfekt til formålet. Så sådan en smækkede jeg sammen.....

......af 100 g mørk chokolade + 100 g fuldfed piskefløde. Man kan vælge at koge fløde op, hælde det over den hakkede chokolade, som så røres til en blank emulsion - men man kan også tage den nemme løsning og smide begge dele i en skål og zappe den, af et par omgange, inden omrøring. SÅ nemt...

Og så skal der dyppes og drysses. Læg de små ring-muffins til tørre - og lad ganachen sætte sig helt, før de serveres. Ha ha, som om...

De er pænt svære at holde sig fra, når de ligger der, skinnende og fristende, skulle jeg hilse og sige...

Det lykkedes dog at lade de her 9 være, som jeg så kunne servere til eftermiddagskaffen. 
Banan, chokolade og hasselnød er en virkelig velsmagende kombi. Overvejer om den næste runde, skal ha' nødder i selve dejen. Hmmm, og måske man også skulle forsøge sig, med en variant med gulerod?

Der er snart flere donuts på vej, af den farverige slags. Og i kulissen venter der både håndholdte rejecocktails og fastelavns-tarteletter. Er ret glad for at der igen er blevet lidt overskud, både i køkkenet og på tasterne, selv om helbredet hænger i laser. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Hvis du er nysgerrig over at se, hvad jeg får lavet, men ikke har kræfter/overskud til at smide op bloggen her - så kig forbi min profil på Instagram, hvor jeg deler det meste:


Du kan finde mig, ved at følge mit handle her: @Kmoztar


7 kommentarer:

 1. Ser lækkert ud. Jeg må anskaffe mig sådan en bagemaskine. Hvis bare mit køkken have uendelig opbevaringsplads:-)
  Hvis du er til peanuts er det også genialt i en banankage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :)

   Ak ja, det der med pladsen kender jeg godt. Håber du finder et lille hjørne til en ;)
   Er ikke til peanuts som nød - men elsker peanutbutter. Men tak for tippet.

   Slet
 2. Så det er rundekager med hul i.

  SvarSlet
 3. Mums - tak for en god opskrift. 😊
  Det går bare aldrig galt, når jeg bruger dine opskrifter.
  Pønser iøvrigt på at bruge din opskrift som udgangspunkt for nogle mini-doughnuts med citron-smag. Har du nogensinde lavet det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mig der takker - er glad for at den kan bruges :)
   Awww, tusind tak.

   Fremragende ide. Ja, det har jeg - faktisk før dem her. Har bare ikke fået lagt opskriften op endnu. De er med citron og kardemomme - og knald på farverne. Du kan se dem her, indtil videre https://www.instagram.com/p/CJ3ec1DhasT/

   Slet
 4. Har du prøvet at fryse mini donuts - altså før pyntning. Mvh Matilde

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...