onsdag den 31. juli 2019

Vandmelon-happere med fetacreme...

Nøj, hvor min appetit lider i varmen. Har mest lyst til salater, koldskål, is og kølig frugt. Og da det er ved at være tid, for min årlige vandmelonsalat med feta (du kan se de foregående års salater nederst i indlægget) - havde jeg indkøbt en kernefattig økologisk melon til formålet. Men i går, da jeg så gik til køkkens for at lave salaten, skete der noget.......og det endte op med disse små happere i stedet for. Og de var et kæmpe hit, til et glas koldt vin på altanen. 

Det er såmænd blot kugler af vandmelon, der er toppet med en dut blendet feta + pyntet af med en smule bredbladet persille. Nemt, ikke?

Den første halvdel af melonen, var blevet fortæret på en picnic med en veninde - og nu ventede den anden halvdel på at blive til en melonsalat. Jeg fandt 2 af mine parisienne-jern frem - så jeg kunne lave kugler i 3 størrelser (har du ikke et kuglejern, kan vandmelonen sagtens bare skæres ud i mundrette firkanter). Jeg endte dog med kun at lave de størst mulige kugler. Og så er der fetaen den hvide danske bløde ost. Ja, jeg bruger Puck - for den kan blendes helt cremet og blød. Jeg tilsatte ca 3 spsk vand, til en halv brik ost. Ostecremen kom i en sprøjtepose med lille stjernetyl.

Og så var det, jeg fik idéen til happerne. Jeg greb det mindste jern og lavede en fordybning i toppen af hver melonkugle. Jeg duppede lige melonkuglerne tørre i overfladen, inden ostecremen blev sprøjtet i.

Hvis man ønsker mere knald på smagen, hvis happerne skal andet end læske på en varm dag - som f.eks som hors d'oeuvre før middagen eller som snacks til et glas rosé - kan man dryppe melonkuglerne med lidt hvid balsamico eller limesaft, inden cremen kommer i. Man kan også med fordel drysse med friskkværnet sort peber. 

En dut på hver kugle, som blev liggende pga hullet. 

Og så lidt bredbladet persille. Mine krydderurter fra Growing Home lider godt nok også her i varmen, men det lykkedes mig at finde helt små spæde skud i bunden af altankassen. 

Det smager også godt med ærteskud, brøndkarse, kørvel, basilikum, dild, bronzefennikel og koriander.  

Haps haps, lige til at stikke en pind i og køre ind.

Sødt, køligt, læskende, salt og lækkert. Den perfekte sommer-happer!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Man kan ikke komme udenom, at vandmelon og feta er en fantastisk kombination. Og her er nogle af de tidligere kreationer:

Tv: Salat med 3 slags melon i kurv. Mf: Salat med melon, forårsløg og karse. Th: Salat med 2 slags melon og anissyltede løg.


Det er også blevet til denne, lidt mere kunstfærdigt udsmykkede sag:




Og så er der den her salat.....forklædt som lagkage:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og så syntes jeg lige, der skal lidt mere vandmelon i spil. Man får nemlig nemt rester, når man laver kugler og skærer ud. Og her er hvad man kan gøre med sine rester - i bedste Stop Spild Af Mad stil:





Og skrællen? Den sylter man da.....


Rigtig god sommer, til dig der kommer her forbi....

4 kommentarer:

 1. Det ser godt nok lækkert ud - og især gazpachoen skal jeg helt afgjort prøve. Ummmm :-)

  SvarSlet
 2. Argh, hvor du frister... jeg elsker vandmelon og feta - og først nu bemærkede jeg din opskrift på syltet skal - fork, det ser lækkert ud,

  SvarSlet
 3. Sidder her og bliver helt lækker-sulten :-) Skal da absolut prøve at sylte skrællerne.

  SvarSlet
 4. Hvor er det dog smukt og dekorativt, og smagen fejler garanteret ikke noget - Tak for det. Og har lige genlæst artiklen med dig i Vital. Stor respekt herfra :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...