fredag den 5. oktober 2018

Efterårspasta med savoykål, æbler og bacon...

Efteråret banker på - og det kommer med kål og æbler. Jeg knuselsker savoykål og ser altid frem til at lave en helt særlig pastaret med den krøllede kål. Sidste år blev det til denne flødekysset savojkål med pasta og bacon af toscansk gris - som jeg ville gentage i går, i en ny udgave. Men så fik jeg øje på alle de æbler jeg havde på lager og fik lyst til æbleflæsk. Og da jeg ikke er god til at vælge - blev det til et mash-up:

Flødekysset savojkål med pasta - toppet med æbleflæsk. Prøv det!

Dejlige økologisk æbler. Ægte kærlighed fra det danske efterår.

Jeg knipsede et par billeder - men regnede ikke med at skulle lave en opskrift, så der mangler nogle af de sædvanlige trin. 

Hvis du vil gøre mig retten efter, skal du bruge: pasta, bacontern, savoykål, æbler, løg, timian og fløde.....

....og ost. Jeg hev hele min ostesamling (ikke dårligt for en tidligere ostehader, hva?), frem fra køl og udvalgte Rød Krystal fra Them. Den kan købes i Føtex - og nemt erstattes af Parmesan eller anden hård ost.

Og så er det med at komme i gang. Først steges baconternene sprøde på en mellemvarm pande, fiskes op og lægges på fedtsugende papir. Det ønskede antal æbler, skæres i både og steges gyldne i det afsmeltede baconfedt og en my SMØR. Drys med lidt timian, salt og friskkværnet sort peber. Er æblerne meget syrlige, kan lidt rørsukker eller agavesirup være godt - det var dog ikke nødvendigt her. 

Selve pastaretten er nem og hurtig. Sæt vand over til pastaen og salt det gavmildt - og kog den efter anvisningen på pakken. Skær et par løg i tynde både og sauter dem klare i et par dråber olivenolie. Klargør den ønskede mængde savoykål ved at skylle den, slynge den fri for vand og snitte den i tynde strimler. Kom kålen på panden til løgenen og lad den falde lidt sammen. Tilsæt 2½ dl fløde og lad den koge tyk om grøntsagerne. Smag til med frisk timian, salt, friskkværnet sort peber - og rigelige mængder Rød Krystal. Dræn pastaen og gem lidt af vandet. Kom pastaen i panden til resten og lad den blive gode venner med fløden - tilsæt evt lidt af kogevandet, hvis der mangler væde. 

Server med mere Rød Krystal på toppen. Og du kan sagtens holde her - og ha' en skøn vegetarisk pastaret. Men du kan også tage den et skridt videre....

Og toppe med stegte æblebåde, sprøde bacontern, mere ost og mere frisk timian. Du vil ikke fortryde det...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Weekenden kommer til at stå i æblernes tegn - for i morgen afholder vi i Slow Food Jylland 'Æblets Dag' hos Anne.....og I er alle velkomne. Man kan læse mere om arrangementet og tilmelde sig lige her.

Håber vi ses - til en snak over et sprødt efterårsæble. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...