lørdag den 23. juni 2018

Green Goddess fetacreme...

Reklame: krydderurterne til årets altanhave er leveret af Growing Home. 

Her får du en herlig krydret og frisk fetacreme, som passer perfekt til sommerens grillmad. Den kan med fordel laves dagen før, så den virkelig kan trække smag. 

Green Goddess er oprindelig en dressing/dip, som serveres til grøntsags- crudité (rå grøntsager, udskåret i mundrette stykker. Det er en tung, fed og mayonnaisebaseret ting....men med masser af smag fra ansjoser, dijonsennep, forårsløg og krydderurter. Her har jeg overført konceptet til en fetacreme - men dog droppet ansjoserne, da jeg skal ha' den med til Sankt Hans i aften, hvor det også kommer et par vegetarer. 

Brug de krydderurter du kan lide. Jeg gik på altanen og valgte lidt forskelligt. Se nederst hvad jeg har i mine altankasser i år.

Fetacremen skal som sagt med i byen i aften. Det er nemlig et 'bestillingsarbejde'. Anne Køkken og hendes husbond Tom holder Sankt Hans-fest i deres æbleplantage (ca 40 voksne + 20 børn) i dag og jeg skal med. Jeg tilbød at hjælpe en smule til - og fik tildelt det ærefulde hverv at lave 2 x fetacreme (og fik endda udleveret 2 x Puck til formålet).

Til denne Grønne Gudinde, valgte jeg: purløg, bredbladet persille, bronzefennikel, grøn basilikum, oregano og timian. Jeg fandt også en citron og lidt hvidløg frem.

Osten skæres i grove tern, og tilsættes de hakkede krydderurter (undtagen purløg og hvidløg), en god skefuld dijonsennep og saften fra ½ citron.

Det er med fuldt overlæg at hvidløg og purløg holdes ude af ligningen, i første omgang. Begge dele kan blive forfærdelig bitre, ved blendning. Jeg skal spare dig om et langt foredrag om svovlforbindelser og løg, men opfordre dig til at rive dit hvidløg, i stedet for at blende eller presse det. 

Blend fetacremen med en stavblender *wroom wroom* eller kør den glat i en minihakker.

Tilsæt revet hvidløg, finthakket purløg og masser af friskkværnet sort peber. Smag evt til med ekstra citron. Lad den færdige fetacreme trække smag på køl.

Server den, toppet med frisk krydderurter. Giv den til sprøde brødsnacks, lækkert friskt brød, som tilbehør til bagte kartofler, eller som kold 'sauce'. Den kan også slemmes op med lidt mælk og bruges som dressing til kartoffelsalat eller pastasalat. 

Jeg smækker også lige den anden fetacreme ind, som jeg lavede:

Den valgte jeg at lave rød. Så det blev med tomatpesto (lavet på hampefrø), syltet rød peber, chipotle (røgede røde jalapeños) og citron.

Virkelig nemt: ost i tern, drænet peberfrugt, pesto og stødt chipotle.

Også her blev der tilsat et godt skud friskkværnet sort peber bagefter. Og så var der en pikant rød fetacreme, med et behageligt røget svirp på tungen. 

Begge dele bliver nu pakket ned i en køletaske, som skal bag på cyklen senere, sammen med resten af min oppakning. Det er med overnatning og halløj, så der kommer læs på.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og så lidt om årets altanhave. Der blev jo sat nyt hegn op, lagt tæppe på og købt nye møbler, sidste år - så der skulle gøres meget lidt ved den i år. Det var bare at tage scooteren op i Bauhaus og proviantere.

Jeg har i den grad sluttet fred med den. Det er muligt at jeg ser 'handikappet' ud på den, men den kan uden problemer fragte 50L jord, 10L leca, 7 flasker vin og lidt indkøb hjem.

Min underbo hjalp med at slæbe jorden op af trappen. Krydderurterne var blevet leveret i en papkasse og den nuppede han også lige med for mig. Busse var også klar på at hjælpe....dog mest med tænderne. 

I år havde jeg desværre kun plads til 8 krydderurter fra Growing Home - og ikke 12, som jeg troede. Jeg måtte derfor begrænse mig, og 'nøjes' med dem jeg har størst gastronomisk udbytte af. Det gjorde at jeg valgte de lidt sjove fra og holdt mig til de sikre. Det blev til: citronverbena (til de her is), grøn basilikum, rosmarin, timian, bronzefennikel, purløg, oregano og bredbladet persille. (Bemærk lige menneskerne i baggrunden, nede på legepladsen)  

I år har jeg valgt at sikre de høje krydderurter med et lille hegn, lavet af trådnet. De stakkels planter skal jo både overleve den stride hjørne-blæst og 3 katte, som gerne vil hoppe op og nappe af dem. Livet med katte ER en udfordring.

The Fuzzy Boys har f.eks indtaget de altankasser der hænger på endevæggen - så dem har jeg måtte opgive at plante noget i. Det er en kamp jeg ikke kan vinde. Men de her pynter da også gevaldigt....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og så vil jeg godt lige slutte af med en lille sød ting. Om hvor hyggelig verden kan være - og om hvordan sociale medier kan noget særligt.

Jeg postede billedet af krydderurterne på min Instagram. Det pudsige er at lolagoddamnit, som hedder Frida og bor her i min blok, netop samme dag havde hilst på mig udenfor og spurgt om det ikke var mig der havde haft overtaget '7 dage, 7 retter' på et tidspunkt.

Og så lagde hun selv det her billede på.

Lille verden alligevel. Det gjorde mig ægte glad - og fik mig til at elske Grøfthøjparken og min lille altanhave endnu mere. Det er virkelig her jeg hører til.

God midsommer til alle der kommer her forbi....

3 kommentarer:

 1. Mmm det ser lækkert ud.
  Må jeg spørge om du kan anbefale noget til at rive hvidløg på? Går ikke ud fra at du bruger sådan et alm stort rivejern? Du har garanteret et smart aggregat 😃
  Mvh Helle

  SvarSlet
 2. Er meget nysgerrig på hvilken forskel der er på at rive og presse hvidløg?
  Får normalt ondt i maven når jeg spiser hvidløg, men rev det i stedet for at presse eller snitte og har ikke haft nogle symptomer denne gang, men ved ikke om der er nogen sammenhæng.

  SvarSlet
 3. very interesting article. nice work bro ..

  >> https://andidenature.atavist.com/penyakit-sipilis-pada-wanita

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...