søndag den 6. maj 2018

Forårs-pizza med grønne asparges, feta og hindbær...

Nej, dine øjne bedrager dig ikke - det er en pizza med frugt (eller rettere bær, hvis vi skal kopulere fluer). Konceptet er kommet for at blive - så deal with it! Som så mange andre af mine krationer, opstod den i et øjeblik af gak og galskab. Det startede som en joke på Facebook.....men før jeg fik set mig om, sad jeg og legede med mulige smagskombinationer. Det eneste jeg manglede, for at kunne gøre ide til virkelighed, var tid. De økologiske grønne asparges - og ditto røde hindbær, skulle nemlig være til at få friske. Og så snart tiden var moden, slog jeg til:   


Ta-dah.....vegetarisk pizza med frugt, grønt og ost. 

Og hvor stammer idéen med hindbær så fra?

Herfra! Jeg smed den her lækre pizza med små rå kødboller på Facebook - og straks væltede ind med kommentarer om at hindbær på en pizza var for langt ude. Og det samme gentog sig på Instagram og Twitter. Og så var løbet kørt for min hjerne. Hindbærpizzaen blev født.

Og så skulle den laves:

Pizzaen er 100% øko - og ca 75% dovenskab. Så tomatsaucen er fra glas (hamstrede 10 glas da Kiwi lukkede - i bedste Stop Spil Af Mad Stil), osten er revet og pizzadejen lige til at rulle ud. Fagre nye økologiske convenience-verden....I love you!

Ovnen blev varmet op - og pizzadejen rullet ud. Den blev først påført tomatsauce og revet mozzarella. Fetaen blev derefter drænet, smuldret mellem fingrene og drysset ud over.

De grønne asparges blev skyllet og skåret til, så de passede i længden, og flækket. Enderne blev brugt i kanten. Pizzaen blev bagt i ca 10 minutter. Og så var det tid til at komme bær på.

De store flotte hindbær blev skåret i halve og arrangeret mellem de grønne asparges. Pizzaen blev bagt i yderlige 3 minutter. Bærrene skal kun lige varmes igennem og ikke smatte ud. Den færdige pizza blev lagt til afkøling på en rist.

Asparges, feta og hindbær i skøn forening.

Altså, jeg syntes det spiller fantastisk sammen. Men jeg har jo også en hæklefejl i den gastronomiske kyse. 

Frugt i varm mad - og på pizza især, er virkelig noget er skiller vandene. Enten er man tilhænger, frugt-tolerant eller højtråbende modstander. Jeg er fan!

Dog lige med en enkelt undtagelse: i den lokale pizza-snask herude, kunne man en overgang få en pizza med bla banan, peanuts og bearnaise. Og ja, jeg bestilte den en enkelt gang af nysgerrighed....og gik meget sulten i seng den dag. 

Endnu en hjemmelavet pizza med frugt - friske abrikoser, sat til økologisk pepperoni fra Hanegal. I midten asparges og snackpeber - og til højre: artiskok, oksekød og kapers. 

Kommer du frugt på din pizza?

3 kommentarer:

 1. Wauw, hvor er den smuk! Og spændende smagskombination - den havde jeg ikke lige set komme :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak Piskehaps. Tak. Det var der vist ingen der havde set komme :D

   Slet
 2. Jeg er vild med ideen... og en frisk version må man sige. Bliver gemt i baghovedet :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...