søndag den 28. september 2025

Græskarsuppe med linser - serveret med nemme pandebrød...

Et nærende gensyn, med efterårets lækre, vegetariske suppe, her boostet med flere proteinkilder - serveret med kølende skyr, ristede græskarkerner og hjemmegøglede fladbrød.

Det er virkelig en suppe med gods i. Og den har velsmag, for alle pengene.

Jeg har valgt at tilsætte hvide urid dal linser (som botanisk set, er bønner), pga deres høje proteinindhold, men de kan sagtens erstattes af alm røde linser.

Og ja, naturligvis er der også hytteost i.

Græskarsuppe:

1 mellemstort Hokkaidogræskar
2 løg
4 fed hvidløg
3 gulerødder
1 spsk olivenolie
2-3 tsk st koriander
3-4 tsk st spidskommen
350g linser
Grøntsagsboullion
200g hytteost
Sriracha
Revet skal af en citron
Saft af 2 citroner
Urtesalt
Friskkværnet sort peber

Vask græskarret, flæk det og skrab kernerne ud. Fjern evt ar og pletter fra skrællen - men lad endelig resten sidde på (den bidrager med både fibre, smag og farve). Skær det hele i små stykker.

Pil løg/hvidløg og hak dem groft. Skræl gulerødderne og snit den groft. 

Varm en stegegryde op og tilsæt olien. Sauter løg, hvidløg og gulerødderne, til løgene bliver glasklare. Tilsæt koriander, spidskommen, græskar og linserne - og hæld boullion på, så det lige akkurat dækker. Lad gryden simre, ved lav varme, til det hele er smørmørt. Kom derefter hytteosten i - og giv hele herligheden en tur med stavblender *wroom wroom*. Smag til med salt og peber.

Juster til sidst, med Sriracha (eller anden chilisauce/pulver) og de 2 slags citron. Den kan trække en del syre pga grøntsagernes naturlige sødme. Det skader heller ikke, lige at tjekke saltbalancen, en sidste gang.

Rist lidt græskarkerner til topping. Jeg gav dem 5 min i airfryer på 180°C - men de kan også ristes på en tør pande eller i ovnen.

Suppen blev serveret med et svirl skyr, fra en sprøjtepose, som der derefter blev trukket mønster i, med en kødpind - skiftevis mod og fra midten.

Pynte-Sisse elsker den slags. Skal suppen bruges til Halloween, kan man lave et spindelvævsmønster i stedet for - så skal man blot nøjes med at trække fra midten og ud mod kanten. 

Lige inden servering, kommes de ristede græskarkerner på toppen.

Og så til de nemme pandebrød. 

Opskriften er adapteret fra den virale '2 ingrediensers brød' - som består af græsk yoghurt og selvhævende mel (hvedemel, bagepulver og salt). Jeg har erstattet med hytteost - og brugt lidt havremel også.

Dejen er æltet hurtigt sammen af:

200g blendet hytteost
100g hvedemel
75g havremel
½ tsk salt
½ tsk bagepulver

Det er virkelig en nem dej - og god til arme arme, der har svært ved at ælte.

Dejen blev delt i 6, trillet til kugler og rullet tyndt ud - og derefter stegt/bagt på en knaldhed, tør pande, et par minutter på hver side.

De små brød blev lagt til afkøling på en rist. En hurtig udregning viser, at der er ca 140 kcal pr stk - og 8g protein. 

De små brød, gjorde lykke til suppen. Man kan med fordel pensle dem, med lidt smeltet smør, hvis man er til det.

Noget af suppen, blev til boller i græskarkarry - og derefter til græskar-vafler, brugt til sandwiches med kyllingesalat i karrydressing, lavet på en rest sauce fra bollerne.

Jeg elsker madstafetter! Det er ikke første gang, jeg har lavet en med græskar - de kan se den anden lige her Græskar galore: Bagt suppe, Boller i karry og Vafler.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Tak fordi du stadig læser med her.

Du er også velkommen til at følge med på Instagram her: Klidmoster.dk - og her, på Dagskosten, hvor jeg viser frem, hvad jeg spiser hver dag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...