fredag den 1. april 2011

TLT med avocado...

I den sidste uge er det mest blevet til kold mad her. Der har simpelthen ikke været kræfter til andet. Sidste fredag fik jeg en pose med ikke mindre end 12 avocadoer leveret fra Aarstiderne og dem har jeg fråset løs af. Ud over at være gode til røget stenbiderrogn, har jeg brugt mange i sandwiches. Her kommer en frokost klassiker: TLT - tuna, lettuce, tomato (ikke at forveksle med den klassiske BLT som består af bacon, lettuce, tomatoes).

Oh yes, det skal helst være en trippeldækker. Der er så til gengæld frokost nok til 2 i en sandwich. Start med at riste 3 store skiver grovtoast på begge sider.

Tunen drænes og rører op med hvad man har lyst til. Her er det en lidt god mayonnaise, 1 spsk cremefraiche, salt, peber og en håndfuld hakket dild.

Sådan opbygges sandwichen: ristet grovtoast - salat - tunsalat, ½ avocado, tomatskiver - agurkeskiver. Gentag og slut af med den sidste skive toast.

Det er jo et tårn af en sandwich - og tydeligvis ikke sådan til lige at bide af. Det kan der heldigvis gøres noget ved.

Sæt 2 grillspyd af træ igennem hele sandwichen og tryk den samtidig lidt sammen. Skær derefter sandwichen over med et diagonalt snit.

Server sandwichen med spyddet siddende i. Det hjælper med til at holde lidt sammen på det hele.

Det har været nødvendigt at holde en lille sygeoverlov her fra bloggen. Det er på 4. uge ikke lykkedes mig at ryste en vedholdende influenza af. Og jeg ved godt hvorfor. Den konkurrence har tæret rigtig meget på kræfterne.

Olivado skal ha' stor ros for at ha' truffet en modig beslutning: alle de 9 deltagende bloggere kommer til at dele præmien. Det er jeg glad for, for det er at tilgodese det arbejde alle har haft med at udvikle opskrifterne med avocadoolien.

Både Birthe Newyorkerbyheart og jeg har fået kritik for at 'tage vores læsere som gidsler' og tvunget dem til at tage stilling i mudderkastningen. Og det er jo også det der er sket. Det der skulle ha' handlet om opskrifter kom pludselig til at handle om to tidligere veninder der bekrigede hinanden. Det er jo efterhånden ikke nogen hemmelighed at Birthe har valgt mig fra og at det efterfølgende har udviklet sig til en grim 'konflikt'.

Det viste sig desværre at vores private 'konflikt' hurtigt blev hevet ud til et større publikum. Birthe valgte ugen efter konkurrencens start at poste en meget privat og fortrolig mail fra mig (på trods af at jeg i mailen anmoder om at den må forblive privat) på hendes lukkede blog - og lod hendes læsere kommentere på den. Jeg overvejede at trække mig fra konkurrencen, indså allerede der at det ville ende grimt - men valgte i stedet at skrive endnu en mail til Birthe hvor jeg opfordrede hende til at vi sluttede fred så blogland blev til at være i for alle. Jeg fik aldrig noget svar.

Så ja, Olivado har helt sikkert truffet den rigtige beslutning. Jeg er dog meget i tvivl om det er den rigtige beslutning jeg tager ved at skrive om det her. Men siden 'konflikten' nu er offentligt kendt og folk har taget part i den på begge sider - har jeg behov for at skrive lidt om min oplevelse af forløbet. Ikke for at komme nyt brænde på bålet, men for at forklare hvordan tingene eskalerede mellem os. Jeg påråber mig langt fra uskyld i mudderkastningen - men det var svært at blive ved med at vende den anden kind til. Jeg kan kun gisne om hvordan det var gået hvis vores læsere og sympatisører ikke havde taget del i 'konflikten'. Det blev en værre 'bitch-fight', og den fortryder jeg nu at jeg overhovedet tog del i. Det har stødt læsere bort og givet både mig og bloggen et hak i integriteten. Nu vil jeg forsøge, som Olivado, at dreje fokus tilbage til det både konkurrencen og den her blog handler om: kærligheden til god mad og opskrifter.

Til slut et TAK til alle der stemte på mine opskrifter og bakkede mig op i konkurrencen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...