
Vi havde investeret i en øko oksebørbrad. Dyrt, men godt. Jeg marinerede den med hvidløg, rosmarin, sorte peberkorn og lidt olivenolie dagen før.
Til velkomstsdrink havde jeg lavet isbjørne: vodka currant, sprite zero og roses blå halløj. Som snacks var der niceoliven, saltstænger og parma-dadler. De er de kæmpe store friske dadler som man kan købe i løs vægt ved juletid. Jeg tog stenen ud og erstattede den med 2 ristede mandler, pakkede parmaskinke om og ristede dem forsigtigt på panden. Dette er en gudespise. Sødt, salt, blødt, sprødt og med lidt knas. Jeg havde kun lavet 2 stk til hver, for det er en fyldig snack.
Menu:
Rejecoktail
Rigtig 80´er mad. Men med en thousand island lavet med græsk i stedet for mayo.
Hokkaidosuppe
Lavet som min sædvanlige græskarsuppe men her med swirl af creme fraiche og lidt rød peber.
Mangosorbet
Bare lige en lille ganerenser for at få chili og ingefærsmagen fra suppen væk. Der er frosne mangotern blendet med lidt mælk og et par dråber akaciehonn1ng.
Helstegt oksemørbrad m/ 4 salater
Mørbraden fik en hurtig tur på panden for at få en god stegeskorpe. Den hvilede sig under et klæde til det var ved at være tid. Så fik den ca 13 min på 180 °C varmluft til den havde er kerne temp på 55 °C. Den fik lige lov til at hvile mens salaterne blev anrettede.
1) Grønne bønner, kikærter & feta m/balsamico, hvidløg & helkorns sennep
2) Perlebyg, m/pesto, majs, squash & rød peber
3) Linser m/gulerod, porre & rosmarin, hvidløgs & citronmarinade
4) Spæde blade m/tomat & oliven

Rødt kød med god samvittighed :-)
Semi-freddo
Desserten var en semi-freddo serveret med kirsebær & sprød tuille. Dog lavde jeg selv nougat til at komme i. Smelt 1 dl rørsukker på en pande, som til brunede kartofler. Tilsæt en håndfuld hakkede mandler og hæld blandingen ud på et stykke bagepapir til afkøling. Det kan enten hakkes med en kniv eller blendes inden det tilsættes is-massen. Tja bum, ikke alt behøver at være øko, så tuillerne er fra Føtex :-)
Læs trivia om semi-freddo her.


Skyl kyllingen under rindende vand og tjek om den er ordentligt udtaget. Dup den tør med køkkenrulle. Gnid skindet ind i blødt eller smeltet smør og salt den indeni og udenpå. Hov, lidt peber skal der også til. Varm ovn, bradepande og rist op. Varmluft 170 °C, Alm ovn 190 °C. Læg fuglen på den opvarmede rist, på siden og steg den i 20 min. Vend den og steg yderligere 20 min. Læg så dyret på ryggen 10-20 min. Brystet skal være ca 71 °C og låret mellem 74-77 °C. Lad fuglen hvile utildækket i ca 10 min og server.




Dellerne formede og klar til panden. Jeg bruger altid latexhandsker når jeg laver ting med rå æg og kød. Det er super nemt lige at trille nogle deller med handsker på. Og så får man heller ikke fars under neglene :-) 
















1) Helt plain, bare med kylling, mire poix af gulerod, knoldselleri og porre.
2) Her mire poix af kartoffel, gulerod, kålrabi og porrestrimler. Og selvfølgelig kylling.








